Kako je Petković zbog svoje naivnosti izgubio dosta veliki novac

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Bruno Petković ponovno je svima dokazao koliko je dobar igrač. Petković baš voli Rujevicu jer baš tamo je zabio gol protiv Slovačke koji nas je odveo na EURO u Njemačkoj.

Bilo je to u sezoni 19/20 kada je Petković bio u svojoj najboljoj formi, a dojam je da je u ovu sezonu ušao još bolje. Ta njegova forma je uvijek varirala, ali jedno je sigurno. Kad su bile velike utakmice njegova forma je bila na vrhuncu.

Karijera mu je puna uspona i padova. Točnije, otkada je u Dinamu ide samo prema gore, ali prije je jurišala prema dnu. Iako je igrao u Italiji i to u prvoj ligi, golovi ga nisu išli. Kvaliteta je bila tu jer da nije ne bi ga Talijani toliko dugo trpili.

Mladost

Od 2007. do 2009. godine Bruno je bio član nogometne škole Dinama. A tada je saznao da mu na Maksimiru ne mogu obećati igranje i minute u mlađim uzrastima te su mu preporučili odlazak u Lokomotivu. Nakon vrlo kratkog perioda u Lokomotivi je, tada kao 15-godišnjak, shvatio da to nisu isti uvjeti kao u Dinamu i u dogovoru s ocem odlučio je raskinuti ugovor s Dinamom.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Uvijek je naglašavao da mu je odlazak iz Dinama bio najteži dio karijere pa je zato i sam povratak bio toliko “sladak”. Bruno je imao 17 godina kad je odlučio otići u Italiju, točnije u Cataniju koja je tada bila članica Serie A. Nakon godinu dana u juniorskom nogometu, s 18 godina upisao je svoj debi u Serie A, ali nakon toga je krenulo relativno nizbrdo.

Modri kapetan rekao je da mu je klub na sumnjiv način podvalio ugovor koji je on potpisao te na kraju ispao naivan i izgubio mnogo novca. Spasio ga je tada novi menadžer, Ivan Cvjetković. Uspjeli su se riješiti spornog ugovora te na kraju vratiti se u Dinamo kada je na klupu sjeo Nenad Bjelica.

Igrao je u 218 utakmica, zabio 68 pogodaka i asistirao za 52, sudjelovao u povijesnim europskim utakmicama Dinama. Njegovim golom Dinamo je srušio Benficu, a pamte se brojne asistencije. Prije svega one za Mislava Oršića.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Prije pet godina kada je došao u Dinamo bio je ismijavan kao napadač koji nije zabio dvije godine. Pet godina kasnije Bruno Petković je kapetan i legenda Dinama, osvajač brončane medalje sa Svjetskog prvenstva i prva špica vatrenih.

Mandžukićev potez iznenadio je Hrvatsku: Dalić točno zna što radi, iako nekima baš nije jasno

Autor:Dnevno.hr/ I.L

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr