Azijatkinja se oduševila našim riječima: Ajvar, Danas i Bihać su super imena za curice i dečke

VIDEO: ‘DA BAR NEMAJU ZNAČENJE’

četvrtak, 14.9.2023. u 09:00

Foto: Instagram

Louisa živi u BiH gdje se i udala, a njezin video o riječima koja joj se sviđaju za osobna imena postao je hit na TikToku. Kako kaže, super su joj neke riječi koje se na Balkanu koriste

Louisa živi u Sarajevu sa suprugom Arminom, a njezin posljednji video o riječima koje bi koristila kao osobna imena u jedan dan je pogledalo više od 690 tisuća ljudi. 

– Ovo su bosanske, hrvatske i srpske riječi koje bi bile lijepa imena da nemaju značenje – započela je Louisa video, nanoseći kremu na lice pa rekla prvu riječ:

POGLEDAJTE VIDEO:

– Danas. Mislim da bi moglo biti muško i žensko ime, i da je baš lijepo. Također, sviđa mi mi se i banja, kao Anja, ali banja zvuči bolje – rekla je, pa otkrila kako bi nazvala sina da ga ima.

– Sina bi nazvala ajvar, jako dobro zvuči. Sviđa mi se i riječ aleja kao ime – kaže. 

Louisa se zapitala zašto Amerikanci imaju imena po svojim gradovima, a Balkanci ne. 

– Njima je Brooklyn normalno ime, a u Bosni nema imena poput Bihać ili Sandžak. Ja mislim da bi to bila baš prava muška imena – ispričala je, pa dodala da bi bila zadovoljna da se zove naranča, jer joj je to prekrasna riječ.

Na kraju je otkrila da joj je omiljena riječ karmin, koju u Hrvatskoj prevodimo kao ruž. Louisin suprug nosi ime Armin, a kaže da joj ‘k’ daje talijanski prizvuk. 

– I na kraju, bojanka. Bilo bi baš lijepo žensko ime – zaključila je. 

Njezin video postao je vrlo brzo popularan na TikToku, a u komentarima su pratitelji s njom podijelili oduševljenje.

– Ajvar, to mi je genijalno, kraljica si! – napisala je jedna, a druga pratiteljica je komentirala da se slaže s nekim riječima.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr