Kontroverzna norveška princeza udaje se za šamana: Tvrdi da je predvidio napade 11. rujna…

OBJAVILA DATUM VJENČANJA

četvrtak, 14.9.2023. u 08:53

Foto: Instagram/Martha Louise

Norveška princeza Martha Louise (51) udat će se sljedećeg ljeta za svog američkog partnera, samozvanog šamana Dureka Verretta, objavio je par, a prenosi BBC

Kralj Harald V. čestitao je paru, rekavši da je sretan što može poželjeti dobrodošlicu gospodinu Verrettu u svoju obitelj.

Princeza se prošle godine odrekla svojih kraljevskih dužnosti kako bi vodila posao alternativne medicine koji dijeli sa svojim zaručnikom.

Verrett je poznat po promicanju neutemeljene medicinske prakse.

Kralj i kraljica: ‘Želimo im sve najbolje’ 

Sugerirao je da je rak izbor i prodavao je na internetu medaljone koji navodno štite od covida-19, dok je princeza Martha Louise tvrdila da može komunicirati s anđelima.

Svoje su zaruke objavili u lipnju 2022. i dobili su kraljev blagoslov.

– Uzbuđeni smo što se Durek Verrett pridružio obitelji i veselimo se proslavi velikog dana s njima – rekli su norveški kralj i kraljica u izjavi objavljenoj u srijedu.

“Želimo Marthi i Dureku sve najbolje.”

Foto: Instagram/Martha Louise

Neće imati titulu 

Vjenčanje će se održati u slikovitom norveškom gradu Geirangeru, na obali fjorda koji je proglašen svjetskom baštinom UNESCO-a, 31. kolovoza 2024., napisala je u srijedu Martha Louise na Instagramu.

Verrett će se preseliti u Norvešku i pridružiti kraljevskoj obitelji bez ikakve titule, izvijestila je norveška državna televizija NRK.

Hollywoodski guru, koji sebe opisuje kao “šamana 6. generacije” – tvrdi da je uskrsnuo iz mrtvih i da je predvidio napade 11. rujna u Sjedinjenim Državama dvije godine prije nego što su se dogodili.

Foto: Instagram/Martha Louise

Verrett, koji je Afroamerikanac, priznao je da njegova uvjerenja mogu biti neugodna za neke, te je ustvrdio da su kritike s kojima se suočava posljedica rasizma.

Desetljećima izaziva kontroverze 

Martha Louise rekla je u studenome prošle godine da više neće obavljati službene dužnosti za norvešku kraljevsku obitelj do daljnjeg. Odluka je uslijedila nakon što je princeza nekoliko puta kritizirana zbog miješanja komercijalnih interesa i službene titule.

Ona desetljećima izaziva kontroverze u Norveškoj zbog svoje uključenosti u alternativno liječenje, uključujući pokretanje škole koja je imala za cilj pomoći ljudima da “dođu u kontakt sa svojim anđelima”.

Foto: Instagram/Durek Verrett

Sestra norveškog prijestolonasljednika Haakona ima tri kćeri iz prvog braka.

Princeza je prethodno bila udata za pisca Arija Behna. Razveli su se 2017., a Behn – koji je govorio da pati od depresije – počinio je samoubojstvo na Božić 2019.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr