Policija uhitila dvojicu muškaraca zbog zlostavljanja konja! Veterinar otkrio u kojem stanju je životinja

I dalje se provodi istraživanje

Piše B. Lu./Hina,
13. rujna. 2023. @ 22:46

Zlostavljanje konja
Zlostavljanje konja
Foto: Screenshot KAportal

Dvojica muškaraca koje se dovodi u vezu sa zlostavljanjem konja uhićeni su u srijedu navečer u karlovačkom predgrađu Orlovac, potvrđeno je Hini u karlovačkoj Policijskoj upravi.

Glasnogovornica policije Katarina Nadia Požega najavila je za četvrtak više informacija, te dodala da se i dalje provodi kriminalističko istraživanje nad osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja.

Prema videosnimkama s Orlovca, koje je u srijedu navečer objavio Kaportal, policija je prije uhićenja ogradila kuću, obavila pretres kuće, a konja je navodno pregledao i veterinar te dao mišljenje da je konj dobrog zdravlja.

Udruga Prijatelji životinja slučaj je prijavila Državnom inspektoratu, zajedno sa saznanjima o identitetu počinitelja i dokazima o njegovom ranijem zlostavljanju konja, jer se ranije time ‘hvalio’ na društvenim mrežama.

Stoga iz udruge pozivaju nadležne da žurno obave inspekcijski nadzor, veterinarsku zaštitu, premještaj zlostavljanog konja i drugih životinja u prikladne uvjete, te da između ostalog zabrane zlostavljačima nabavljanje i držanje novih životinja.

Obrazlažući video snimku koju su priložili prijavi kažu kako je vidljivo da je udaranje i maltretiranje konja uobičajeno i svakodnevna praksa počinitelja i ljudi koji ga okružuju, tako da čak i djeca udaraju konja.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr