(VIDEO) Vijećnik zavapio nad užasnim prizorom: ‘Ovo je djelo korumpiranog, nesposobnog premijera Plenkovića’

Foto: Screenshot/Facebook

Autor: Dnevno.hr

Stravični prizori leševa svinja koji leže po Slavoniji nakon eutanazije inspektorata obišli su Hrvatsku, a kako se čini, tome se ne nazire kraj.

Nezavisni gradski vijećnik grada Vinkovaca Goran Kajkić na svom je Facebooku objavio potresan video o tome što se događa po Slavoniji i podijelio nimalo lijepe i uznemirujuće prizore, ali i svjedočanstva.

“Slavonija plače, a slavonski čovjek ostaje bez svog blaga! Strašan prizor iz Slavonije (selo Andrijaševci). Ovo je djelo korumpiranog, nesposobnog premijera Plenkovića, kao i cijele njegove Vlade. Pogledajte i dijelite što nam je učinila nesposobna i lopovska vlast HDZ”, napisao je uz objavu videa u kojem se vide prizori mrtvih svinja na ulici.

‘U našoj županiji je već ubijeno između 15 i 20 tisuća svinja’

Na samom početku Kajkić govori kako je “premijer Plenković baš sinoć otvorio Vinkovačke jeseni, dok mi mjesecima već kao i danas gledamo ove žalosne prizore u našoj Slavoniji”.

Dodao je kako su vezano za svinjsku kugu donesene krive mjere i kako je ovo što gledamo rezultat toga.

Mrtve svinje leže pored ceste: ‘Od 40 pozitivno je bilo njih devet. A sve su mi pobili’

“U našoj županiji je već ubijeno između 15 i 20 tisuća svinja, to je strašno”, kazao je Kajkić i obratio se vlasniku koji je pred kućom gledao kako mu kamion Agroproteinke kupi i odvozi mrtve svinje.

‘Donesene su krive mjere na početku’

On je objasnio kako su od početka donesene krive mjere te kako je odmah na početku trebalo zatvoriti sela u kojima se kuga pojavila te postaviti dezinfekcijske barijere da se to spriječi.

“Ja sam se stvarno borio sa svim tim, sve dezinficiram. Isto sredstvo koje ovdje upravo sada koriste. Pojavili su se simptomi samo kod jedne svinje, koja je za nekoliko dana uginula, onda smo napravili krvne pretrage i od 21 svinje, devet ih je bilo pozitivno”, rekao je vlasnik eutanaziranih svinja.

Autor:Dnevno.hr

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr