Zvone Boban žestoko poručio legendarnom Talijanu: ‘Svoj ego mora staviti sa strane’

Foto: GuliverImage/Mimmo Carriero

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Legenda hrvatskog nogometa te Dinama i Milana veliki Zvone Boban danas radi kao glavni operativac Uefe za nogometna pitanja.  Nekadašnji kapetan Vatrenih dao je veliki intervju za Marcu.

Izrazio je nezadovoljstvo nekim trendovima u nogometu, a prozvao je i Pierluigija Collinu, člana Uefine komisije sudaca te predjednika Fifine komisije sudaca.

Bobanu se ne sviđaju dugačke sudačke nadoknade, što je trend koji je uhvatio maha na Svjetskom prvenstvu u Kataru te sve više liga to koriste u svojim utakmicama.

Teške riječi

“Previše se igra. Kalendar je sulud. Svi se slažu da ima previše utakmica, igrači su jako umorni zbog tog ritma, a mi im još dodamo minute u periodu utakmice koji je ionako za njih najteži. Zadnjih pola sata je uvijek najteže. Mogli bismo igrati 100 utakmica u 100 dana kad bi trajale po sat vremena” govori Boban.

Foto: Tea Cimas/CROPIX

Zatim nastavlja: “U Ligi prvaka ima efektivno 62 minute igre po utakmici u prosjeku. Ali nikog nije briga. Mijenjaju se pravila bez da se priča s igračima, savezima, Uefom. Nogomet ne pripada Collini, Fifi ili Uefi, ne pripada ni meni ni vama, pripada svima koji ga vole.”

Šokiran je i naumom Colline i njegovih pomoćnika da se nogometašimazabrani proslava golova: “Ne razumijem kako je to nekome moglo pasti na pamet, šokirao sam se kad sam to vidio na Svjetskom prvenstvu.

Mi kao UEFA to nećemo podržati u našim natjecanjima, to je nenogometna odluka. Poznajem Collinu 30 godina i jako dugo smo dobro surađivali. Jedan je od najvećih sudaca u povijesti nogometa i to nitko ne može osporiti, ali mora svoj ego staviti u stranu ako želi dobro nogometu.”

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Za kraj je komentirao brojne odlaske u Saudijsku Arabiju: “Meni se to ne sviđa, iako i oni imaju pravo razvijati svoj nogomet. Mi Europljani volimo nogomet, a logično je da ga i oni vole. No, iskreno, ne vidim svijetlu budućnost. Lijepo je da vole nogomet, ali nikad neće biti ništa slično europskom nogometu, povijest se ne može kupiti.”

Boysi u svojim najgorim trenucima ikad našli razlog za optimizam: ‘Vratio se, to mu nećemo zaboraviti’

Autor:Dnevno.hr/ I.L

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr