FOTO Samobor se oprašta od tragično stradale sugrađanke: “Bila je tako draga, uvijek susretljiva i mila, falit će nam”

Teška prometna nesreća

Piše Ma. H.,
19. rujna. 2023. @ 21:45

U Samoboru je u naletu kamiona smrtno stradala pješakinja.

U Samoboru je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja. Oko 13.35 sati, u Samoboru, na raskrižju Krležine, Jelačićeve i Hebrangove ulice, dogodila se prometna nesrećanalet teretnog vozila na ženu starije zivotne dobi uslijed čega je žena preminula na mjestu događaja, izvijestila je zagrebačka policija. 

Lokalni Radio Samobor napisao je kako se radi o njihovoj staroj sugrađanki i povjesničarki koja je ostavila veliki trag u lokalnoj zajednici. “U teškoj prometnoj nesreći, koja se danas dogodila u Samoboru, život je tragično izgubila naša poznata sugrađanka, muzealka u miru, Ivanka Brekalo. Najveći dio svog života provela je radeći u Samoborskom muzeju, dugi niz godina zajedno s njegovim suosnivačem Ivicom Sudnikom, s kojim je stvarala zavičajnu, samoborsku muzejsku zbirku.

Bila je njegova časna nasljednica, i u mirovini je nastavila istraživati samoborsku povijest, temeljem dokumenata iz pismohrane Samoborskog muzeja.

Svojom prisutnošću u javnom i kulturnom životu Samobora ostavila je zapažen trag inicirajući i organizirajući mnogobrojne izložbe i kulturne programe, posebice koncertne u muzejskim prostorima.

Uz puno toga drugog, Ika je 2006. godine bila idejna začetnica povijesno-turističke manifestacije Bitka kod Samobora 1441., koja je postala jedna od najznačajnijih kulturnih priredbi našeg grada”, stoji u objavi Radio Samobora. 

“Predraga žena”, “Svojom sposobnošću, poštenjem i samozatajnošću visoko je podigla ljestvicu svim kulturnjacima u gradu”, “Bila je tako draga, uvijek susretljiva i mila, falit će nam naša Samoborka”, stoji u komentarima uz niz poruka sućuti obitelji.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr