Pogledajte kako su se srpski navijači osramotili u Engleskoj pred očima cijelog svijeta

Foto: GuliverImage/AP Photo/Dave Thompson

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Manchester City je na početku ovosezonskog puta u Ligi prvaka slavio protiv Crvene zvezde, a osim zbivanja na terenu i domaćeg preokreta na 3:1 u drugom poluvremenu, odjeknule su i reakcije gostujućih navijača na tribinama Etihada, s potezima zbog kojih bi beogradski klub mogao biti kažnjen.

Prije početka utakmice, navijači Crvene zvezde su svojim reakcijama uništile minutu šutnje u počast poginulima u poplavama u Libiji i snažnom potresu u Maroku.

Umjesto da traje šutnja, Delije su je pokvarile podrugljivim uzvicima, a nakon zvižduka s domaće strane, moglo se čuti: ‘J**i se, City, j**i se”.

Vikali o Kosovu

Navijači Crvene zvezde nisu vikali samo dok je trajala minuta šutnje. Nakon što se počelo igrati, odjeknula je i druga situacija, s porukom za susjede na već uobičajenu temu u Srbiji.

“Kosovo, Srbija”, moglo se čuti, a takva poruka je za beogradski klub opasna s obzirom na to da bi UEFA mogla dati kaznu zbog izražavanja političkog stava, što krovna europska nogometna organizacija ne želi na svojim utakmicama.

Situaciju pogledajte – ovdje.

Prije svega ovog, gostujući navijači su se u Beogradu ‘zagrijavali’ za utakmicu na ulicama i trgovima Manchestera, a na jednom ‘pubu’ obješena je i zastava s imenom gostujućeg kluba.

#Crvenazvezda #Delije #ManCity pic.twitter.com/u0ogJaORI1

— HotSport (@hotsportsrb) September 19, 2023

Što se tiče uzvika o Kosovu i Srbiji, ovo je drugi put u kratko vrijeme da se to događa za vrijeme utakmice iza koje stoji UEFA.

Podsjetimo, u nedavnom ogledu kvalifikacija za Euro 2024. u Njemačkoj pamti se scena iz Bukurešta, kada je bila prekinuta utakmica domaćih Rumunja i gostujućeg Kosova, između ostalog, i zbog poruke ‘Kosovo je Srbija’ na tribinama.

Rumunjima zbog incidentne utakmice prijeti kazna, a zbog poruke svojih navijača bi kažnjena mogla biti i Crvena zvezda kojoj je pad u drugom poluvremenu u Manchesteru jučer navečer već ionako pokvario raspoloženje.

Pogledajte gol s kojim je Zvezda šokirala Manchester City, najgore poluvrijeme ikad u Ligi prvaka

Autor:Dnevno.hr/I.K.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr