Trgovali drogom iz dječjeg vrtića i ubili jednu bebu: Količina nađene droge je mogla ubiti pola milijuna ljudi

Screenshot Youtube: CBS New York

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Tragedija u jaslicama u newyorškom Bronxu šokirala je javnost nakon što je jedno dijete preminulo, a troje djece završilo u bolnici zbog sumnje da su bili izloženi smrtonosnom narkotiku poznatom kao fentanil.

Osumnjičeni za ovu tragediju su vlasnica jaslica, Grei Mendez (36), i njezin stanar Carlisto Acevedo Brito (41).  Optuženi su za posjedovanje i namjeru distribucije fentanila, koja je rezultirala smrću jednog djeteta i otrovanjem troje drugih.

Policija je tijekom pretrage dječje sobe otkrila kilogram fentanila ispod prostirke na kojoj su djeca spavala. Osim toga, istražitelji su pronašli tri uređaja za pakiranje droge. Nadzorne kamere i telefonski zapisi sugeriraju da je Mendez prvo kontaktirala svog supruga nakon što je primijetila da djeca nisu dobro, a tek nakon toga pozvala hitnu pomoć. Njezin suprug je potom uklonio nekoliko vrećica za kupovinu iz dječje sobe prije nego što je napustio mjesto događaja, pokazuje izvješće američkih dužnosnika.

Djeca bi u jaslicama trebala biti sigurna

“Tvrdimo da su optuženici trgovali drogom iz dječjeg vrtića pri čemu su otrovali tri bebe i jednu usmrtili”, rekao je jučer američki državni odvjetnik Damien Williams dodavši da su jaslice mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna, a ne okružena drogom koja ih može u trenu ubiti.

Fentanil je iznimno snažan opioid koji je 50 puta je jači od heroina, što ga čini izuzetno opasnim. Policija navodi da je količina pronađenog fentanila mogla uzrokovati smrt čak 500.000 ljudi.

Mendez i Acevedo Brito trenutno su zadržani bez mogućnosti jamčevine, a u slučaju osude, prijeti im teška kazna, uključujući i doživotni zatvor.

Autor:Dnevno.hr/I.J.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr