Dinamo prije Poljuda dobio više od pobjede: Kocka se isplatila, Modri imaju puno novih odgovora

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Autor: Andrija Kačić Karlin

Kalkulacije Dinamovog trenera pale su na plodno tlo. Odmarajući neke bitne igrače postava koju je Sergej Jakirović poslao na teren u Kranjčevićevoj na sraz protiv Rudeša korektno je odradila posao. Rutinska 5:1 pobjeda prije derbija u Splitu protiv Hajduka 1. listopada – to je ono što je Jakirović priželjkivao.

Pritom je odmorio neke igrače, a uvidio je što od nekih nestandardnih može očekivati.

Doista, Rudeš se kao pridošlica u Prvu HNL ne snalazi, podsjeća nas na Hrvatski dragovoljac otprije nekoliko sezona, kada je isto redao porazima u društvu najboljih nakon što je iznenađujuće postao prvak Druge lige. Što potvrđuje zaključak, kvalitativna razlika između Prve i Druge HNL zaista je golema.

Senzacije nije moglo biti

Naravno da bi sve osim pobjede Dinama u nadmetanju s Rudešom bila prvorazredna senzacija. Ipak, nogomet je to, senzacije se znaju dogoditi. Sada je to ipak bilo nemoguće.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Dakle, Bruno Petković se nije pojavio na ovoj utakmici, vele da ima manju ozljedu. Tko zna ima li je, to uopće nije bitno. Zaslužio se čovjek odmoriti, kao što je priliku zaslužio pričuvni centarfor Josip Drmić. Koji je nekako bio u zapećku i kod trenera Bišćana, ali i sada kod Jakirovića.

I podanu priliku odmah je iskoristio, dao je vodeći gol, pa onda i treći i peti Dinamov. Što je sjajna spoznaja za trenera, znati da imaš još jednog raspoloženog strijelca, gdje ćeš bolje…

Rastu i mladi igrači Modrih

Lijepu partiju dao je Sučić, Emreli je bio nevjerojatno pokretljiv, Baturina možda malo rezerviran, ali se Vidović trsio do iznemoglosti, a vidi se da zna, zato se i nagradio krasnim pogotkom.

53’ GOOOOOOL! Rudeš – Dinamo 0:4 💙💙💙💙
Nakon dvije asistencije evo i pogotka za Gabriela Vidovića ⚽️💪🏻🔥 pic.twitter.com/dkR6J6dCdo

— GNK Dinamo (@gnkdinamo) September 24, 2023

Dinamo je toliko dominirao, makar igrao s izmiješanom postavom, da je neupućenom promatraču malo bilo i žao Rudeša. No, to je već neka druga priča. A Dinamo je ovom pobjedom obavljenom s minimalno napora dao sebi vrijeme za odmor, ali i za pripremu za nedjeljni derbi.

Hajduk u Splitu, može li se Dinamo revanširati za poraz na startu sezone?

Dinamo se poigrao u Kranjčevićevoj: Zaboravljeni igrač se raspucao, a mladi as zabio majstorski

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr