Dalić nikad nije uputio niti pretpoziv sjajnom Hrvatu koji briljira u petoj europskoj ligi

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Zlatko Dalić jako teško uvodi promjene u svoj popis. Ipak, poslije Katra je na reprezentativnom okupljanju promijenio jednog od vratara. Ivo Grbić više nije među Vatrenima, a zamijenio ga je Nediljko Labrović koji briljira u Rijeci. Uz njega tu su još Ivušić koji je bio u Katru te nedodirljivi Livaković.

Međutim, osim njih Hrvatska ima jednog velikog talenta u petoj najboljoj ligi Europe odnosno u nizozemskoj. Riječ je Ivoru Panduru koji je u formi života.

Ivor Pandur je s manje od 20 godina postao prvi vratar Rijeke, momčadi iz grada u kojem je rođen, a samo pola godine kasnije je otišao u Serie A. Ivan Jurić tada je vodio Veronu i u Panduru vidio dovoljno veliki potencijal. Dobila je Rijeka tada 1,9 milijuna eura, trebala je zaraditi i više na ime bonusa koji se na žalost nisu realizirali.

Dobar odabir

Međutim, Pandur je zatim otišao iz Italije. zbor je pao na nizozemsku Fortunu Sittard i pogodio. Od 27. kolovoza 2022. i četvrtog kola postao je nezamjenjiv na vratima Fortune za koju je u 52 utakmice primio 31 gol.

Momčad iz Sittarda iskoristila je mogućnost otkupa te je Pandur ostao njihov član i u ovoj sezoni koja je krenula još bolje od prošle, kako za klub, tako za Pandura. Fortuna ima 9 bodova iz prvih šest kola te se nalazi na osmom mjestu Eredivisie, a jedan od najzaslužnijih za takvo što upravo je Pandur.

Bez obzira na odličnu formu Pandur se ne spominje u kontekstu poziva u hrvatsku nogometnu reprezentaciju, čak ni za pretpoziv. Bio je dio U21 reprezentacije koja se nije proslavila ove godine na Europskom prvenstvu, a u posljednjoj utakmici tog natjecanja, onoj nebitnoj protiv Rumunjske, branio je umjesto Kotarskog. Pretpoziv još nije dobio, ali s obranama u tako jakoj ligi nema straha da će doći.

Mijatović konačno objasnio Srbima zašto je Hrvatska ispred Srbije u nogometu

Autor:Dnevno.hr/ I.L

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr