Bivši reprezentativac otkrio na suđenju Mamićima: ‘Davao mi je 100.000 eura mjesečno u kešu’

Jens Nowotny i supruga sa Zoranom Mamićem/ Cropix Arhiva

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Legendarni njemački stoper Jens Nowotny je za šest mjeseci boravka u Dinamu dobio ukupno milijun eura, od kojih mu je većina isplaćena u gotovini, koju je on potom sam uplaćivao na svoj račun.

Nijemac je sve priznao  Županijskom sudu u Osijeku, gdje je stigao u svojstvu svjedoka na suđenju svom bivšem suigraču iz Bayera Leverkusen Zoranu Mamiću, njegovom bratu Zdravku i još petorici optuženih da su iz Dinama nezakonito izvukli 19,1 milijuna eura.

Njegov transfer u Dinamo, u ljeto 2006. godine, kada je na Maksimir došao kao brončani s netom završenog Svjetskog prvenstva u svojoj Njemačkoj bio je prava senzacija. Nije se naigrao jer je imao velikih problema s koljenom te se umirovio nakon šest mjeseci.

Malverzacije

“Dinamo mi je do siječnja 2007. godine platio sve što je bilo ugovoreno, pri čemu ništa od Dinama nisam primao u gotovini. Ja nisam s njima razgovarao o ugovornim stavkama, već o Dinamu i općenito o Hrvatskoj. Ne sjećam se na koji smo se iznos dogovorili. Morao bih pogledati ugovore, koji se u Njemačkoj moraju čuvati 10 godina zbog poreza” rekao je bivši član “elfa”.

Cropix/ Arhiva

Potom je potvrdio i izjavu iz istrage da je dio novca dobivao putem doznake, a dio u gotovini, što je onda uplaćivao na svoj račun. Na Petkovićev upit, tko mu je predavao novac u gotovini, odgovorio je: “Zoran!”, ali i da se ne sjeća o kojim se iznosima radilo. No, tada mu je predočeno da je u istrazi kazao kako je “100.000 eura mjesečno dobivao u gotovini, a 2000 – 3000 na doznake.

Da nije bilo sporazumnog raskida ugovora, Dinamo bi mu morao isplatiti još tri milijuna eura. S obzirom da su potpisali sporazum, Nowotny je za tih nekoliko mjeseci u Dinamu zaradio ukupno milijun eura, od kojih mu je većina isplaćena u gotovini.

Dalić nikad nije uputio niti pretpoziv sjajnom Hrvatu koji briljira u petoj europskoj ligi

Autor:Dnevno.hr/ I.L

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr