Snažna molitva po kojoj je sveti Franjo Saleški trenutno oslobođen teške tjeskobe i beznađa

foto: Public domain

Autor: Z. K.

Prolazio je kroz strašnu unutarnju oluju. Činilo se da nema svjetla na kraju tunela. Činilo se beznadno; nema izlaza! Gubitak apetita, gubitak sna, gubitak želje za bilo kim i bilo čime. Činilo se da je život nepodnošljiv. Kao da je visio o strmoj provaliji, život mu se činio u najmanju ruku nesigurnim!

To je bilo unutarnje stanje jednog od najpoznatijih, najomiljenijih i najcjenjenijih svetaca u Katoličkoj crkvi. Da! To je bilo unutarnje stanje gotovo očaja koje je iskusio veliki sveti Franjo Saleški!

Kad je sve izgledalo turobno, mračno, opskurno, gotovo bez nade, mladić, Franjo Saleški, ušao je u crkvu. Jedna od njegovih molitava bila je: “Gospodine, makar moja sudbina bila pakao, daj mi barem milost da te i tamo volim!”

Takvo je bilo njegovo unutarnje stanje! Strašno!

Međutim, ni Bog ni Blažena Djevica Marija nikada ne napuštaju svoju djecu, osobito u najmračnijim i najturobnijim uvjetima. Zora sviće i sunce probija u dušama koje se po Mariji povjeravaju Isusu.

Iako je ušao u Crkvu posvećenu Blaženoj Djevici Mariji, Notre Dame de la Victoire — Gospi od pobjede, mladom se Franji sve činilo izgubljenim. No, tamo u ovoj lijepoj crkvi koja je bila posvećena Gospi koja je izvojevala pobjede, posebno u dušama svoje ljubljene djece, nalazio se Marijin kip i njoj posvećena molitva.

Sveti Franjo Saleški upozorava na bolest kojom zli obuzima čovjeka,  a da ni ne primijeti

Spomeni se…

Molitva posvećena Mariji nazvana je Memorare (Spomeni se…). Prema predaji, pripisuje se svetom Bernardu. Kleknuvši pred Marijinim kipom i molitvom svetoga Bernarda, mladi je Franjo otvorio svoj um i srce i izmolio svim žarom svoje duše:

Spomeni se, o predobrostiva Djevice Marijo, kako se nije nikada čulo da si ikoga zapustila koji se k tebi u zaštitu utekao, tvoju pomoć zatražio i tvoj zagovor zamolio.
Ovim pouzdanjem obodren utječem se i ja k tebi, Djevice djevica. K tebi, Majko, dolazim; pred tobom, eto, stojim ja, grješnik, i uzdišem: nemoj, Majko vječne Riječi, prezreti mojih riječi, nego ih milostivo poslušaj i usliši. Amen.

Sloboda: oslobođenje po Blaženoj Djevici Mariji

Nakon što je izmolio ovu marijansku molitvu, Franjo je doživio ono što se činilo čudom u njegovom životu. Taj gusti, neprobojni, sumorni i mračni oblak koji ga je potpuno obavio, uronio i utonuo u beznađe, odjednom se raspršio. Sunce se probilo kroz oblake; svjetlo je zasjalo na kraju tunela; njegova tuga i potištenost preobrazili su se u mir i radost. Mogao je čuti cvrkut ptica i osjetiti mirisni miris cvijeća. Bog je konačno izvukao Franju iz nečega što se činilo kao tonuće živog pijeska beznađa!

Ali kako? >>>više na vjera.hr

Sveti Franjo Saleški: Držite svog anđela čuvara za ruku, evo zašto!

Autor:

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr