Ovce tražile travu, pa pojele 100 kilograma kanabisa: Pastir je primijetio čudno ponašanje stada

Kriva trava

Piše V. S.,
26. rujna. 2023. @ 07:39

Ovce
Ovce
Foto: Getty Images

Nakon toplinskog vala i oluje koji su pogodili Grčku, ovcama je bilo teško pronaći svježu travu. Kada su pronašle staklenik s kanabisom, pojele su gotovo sve što se u njemu nalazilo.

Stado ovaca u potrazi za svježom travom nakon ekstremnih poplava u Grčkoj počelo se čudno ponašati, ispričao je njihov vlasnik. Ubrzo je shvatio da su pojele velike dijelove usjeva iz staklenika u kojem se proizvodi medicinski kanabis.

Vlasnik je rekao da je usjev već bio ozbiljno oštećen toplinskim valom i olujom Daniel,a ovce su dokrajčile “ono što je ostalo”.

Stado je paslo u poplavljenim ravnicama Tesalije, u središnjoj Grčkoj, prije nego što je krenulo u staklenik u blizini grada Almyrosa kako bi pojelo oko 100 kilograma kanabisa, piše Sky News.

“Ne znam je li to za smijanje ili plakanje. Imali smo toplinski val i izgubili smo puno proizvodnje. Imali smo poplave, izgubili smo gotovo sve. A sad ovo. Krdo je ušlo u staklenik i pojelo ono što je ostalo. Ne znam što bih rekao, iskreno”, ispričao je vlasnik usjeva.

Pastir je primijetio čudno ponašanje u stadu.

Razorna oluja

Oluja Daniel zahvatila je Tesaliju ranije ovog mjeseca, poplavivši gradove i sela i usmrtivši više od 100.000 životinja. Stotine stanovnika je prebačeno helikopterom ili izvučeno iz poplavljenih domova u čamcima za spašavanje, dok je mnoge usjeve odnijela voda.


Ovce
Oluja Daniel poharala Grčku
(Foto:
Afp)


Kišna oluja, u kojoj je poginulo 17 ljudi, bila je najjača u zemlji otkad se prati njihova snaga, a uslijedila je nakon ljeta razornih šumskih požara. Poljoprivredna proizvodnja je ozbiljno pogođena.


Ovce
Oluja Daniel poharala Grčku
(Foto:
Afp)


Grčki premijer Kiriakos Micotakis rekao je da se zemlja suočava sa značajnim izazovima zbog klimatskih promjena. Njegova vlada razmatra uvođenje dodatnih mjera pomoći onima koji su pogođeni prirodnim katastrofama.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr