Nadzorni odbor HEP-a održao je sjednicu, ali ništa od smjene Barbarića

NEDODIRLJIVI PREDSJEDNIK UPRAVE?

Piše Hina,
27. rujna. 2023. @ 15:16

Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede (HEP) u srijedu je na redovnoj sjednici donio odluku o prijedlogu skupštini za imenovanje dvaju neovisnih revizora po jedinstvenoj ponudi, PKF Fact revizije Audita, za zakonsku reviziju financijskih izvještaja za 2023. godinu, priopćeno je iz HEP-a.

Mediji su jučer i danas spekulirali da bi jedna od tema sjednice HEP-ova nadzornog odbora mogla biti smjena predsjednika uprave HEP-a Frane Barbarića, zbog njegove uloge u “aferi plin za cent” i izgradnje vikendice na Hvaru bez građevinske dozvole. No, u priopćenju sa sjednice o tome nema ništa. Iz izjava prije sjednice također se moglo zaključiti da to nije tema današnje sjednice.

Nadzorni odbor je, kako se navodi, prihvatio informacije uprave o pokriću gubitka iz zadržane dobiti i namjeri povećanja temeljnog kapitala HEP Elektre, dokapitalizaciji i pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala HEP Toplinarstva, izdavanju sredstava osiguranja plaćanja po ugovoru o zajedničkom korištenju terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG terminala) te o statusu prolongata klupskih kredita i produljenja roka važenja državnih jamstava.

Uprava je informirala nadzorni odbor o pripremi dokapitalizacije od strane Vlade, provedbi mjera Vlade i ostalim aktualnim temama. Nadzorni odbor je zatražio pisano izvješće uprave o otvorenim temama u vezi s poslovanjem HEP-a, prisutnim u javnom prostoru, kaže se u priopćenju.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr