Plenković u Lici govorio o navijačima Dinama: Objavio što je rekao grčkom premijeru

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Premijer Andrej Plenković boravi u Lici gdje je posjetio gospodarsko-turističku manifestaciju koja se ove godine po prvi put održava pod pokroviteljstvom Vlade RH.

Plenković je istaknuo kako će Vlada uvijek podržavati ovakve manifestacije, bilo na obali ili kontinentu. Na pitanje o nižoj inflaciji je rekao da je to očekivano s obzirom na mjere koje su poduzeli.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Prva procjena za rujan govori da poteze koje vučemo, vučemo u pravom smjeru. Hrvatska nastavlja sa snažnim gospodarskim rastom. Prema svemu što vidim turistička sezona je bila rekordna, i svi su na Mediteranu vratili na brojke iz 2019., a po prihodima puno bolji”, rekao je dodajući da su se pokazali i u pregovorima sa sindikatima i podigli osnovicu i plaće ljudima.

Rasla je i prosječna i medijalna plaća

“U šestom mjesecu smo s povećanjem obuhvatili 218.000 ljudi, i to se zaboravilo, pa u kolovozu za dodatnih 30.000 ljudi. U našem mandatu rasla je i prosječna i medijalna plaća. Pregovarat ćemo sljedećih nekoliko tjedana i Vlada ne oteže i uvjeren sam da ćemo pronaći rješenje. Ja sam uvijek uključen i uživam u tim razgovorima”, dodao je premijer.

Rekao je i da je razgovarao s grčkim premijerom o zatvorenim navijačima. “On mi je ponovio da je jedno izvršna vlast, a drugo sudska. Dali smo im do znanja da predug boravak ondje nije svrhovit i prihvatljiv”, rekao je.

Govoreći o izmjenama kaznenog zakona koji su mnogi nazvali udarom na medije rekao je da nema veze s tim, već se želi uskladiti sa standardom u 30 članica Vijeća Europe.

‘Tu ima aktera koji zlorabe informacije’

“Imaju za cilj onaj dio postupka koji je nejavni ne može doći u ruke onoga tko želi utjecati na istragu i okrivljenike. Meni je smiješno da oni koji su protiv toga su oni koji znaju uvijek sve prije svih. Tu ima aktera koji zlorabe te informacije, imali ste takvih primjera, sjetite se Polančeca koji je prošao medijski linč i na kraju oslobođen”, dodao je i ponovio da je to standard Europe i da nema veze s pojavom inicijala AP u nekim predmetima.

Zgrada HDZ-a više ne izgleda ovako: Pogledajte što se dogodilo dok je Plenković sastančio na Malti

“Jutros je bio Bačić na jednoj od televizija i govorio o dvije Hrvatske. Jedna je ona koja diže standard građana i druga koja stiže od jalove Hrvatske koja pokazuje da je sve krivo. Obrnuto, Amerikanci kažu “look at the numbers”, brojke vam sve govore, samo ih pogledajte”, zaključio je Plenković.

Autor:Dnevno.hr/I.J.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr