Srbina najavili kao Hrvata: ‘U Kninu sam slučajno rođen, u koloni sam 1995. krenuo prema Srbiji’

Screenshot/YouTube

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Predstavljanje jednog srpskog sportaša izazvalo je poprilične reakcije na društvenim mrežama. Predstavljen je slučajno – kao Hrvat.

Naime, kultni talijanski košarkaški klub Virtus novu je sezonu otvorio osvajanjem Superkupa, ali i angažmanima srpskoga reprezentativca Ognjena Dobrića te naturaliziranoga Hrvata Jaleena Smitha.

Dakle u predstavljanju srpskoga košarkaša, koji je na nedavno održanom Mundobasketu osvojio srebrnu medalju, bolonjskom se klubu potkrala velika pogreška – naime, najavili su ga kao Hrvata.

Greška o kojoj se priča

Naime, Talijani su u objavi na platformi X (bivši Twitter) napisali da je rođen u Teninu, što je talijanski naziv grada Knina.

Bivši igrač Crvene zvezde rođen je u Kninu 1994. godine, kako on sam kaže, pukom slučajnošću:

Con il numero 1⃣3⃣, da Tenin, Croazia

𝓞𝓰𝓷𝓳𝓮𝓷 𝓓𝓸𝓫𝓻𝓲𝓬 🐍 pic.twitter.com/EXuYe7AV8u

— Virtus Segafredo Bologna (@VirtusSegafredo) September 29, 2023

“Rođen sam u Kninu stjecajem okolnosti. Bio je rat, bila je to jedina bolnica koja je radila dok su moji živjeli u Šibeniku. Mijenjali smo lokacije.”, rekao je i dodaje:

“U kolovozu 1995. u koloni smo krenuli prema Srbiji. Imao sam tek 10 mjeseci pa se ne sjećam ni Knina ni bilo čega drugog. No, drago mi je kada se priča o tome.”

Dalić u reprezentaciji uporno drži igrača kojem tamo više nije mjesto i to je sada veliki problem

Ne smeta ga prošlost…

“Volim slušati priče o tom događaju. Osjećam kao da sam pripadnik toga naroda dolje. Moji imaju korijene iz Dalmacije i tu su kulturu prenijeli na mene”, rekao je prije nekoliko godina.

Inače, njegovi roditelji žive u Mladenovcu, u okolici Beograda, gdje je i on proveo čitavo djetinjstvo. Logično, za Hrvatsku nije nastupao, a u srpskoj reprezentaciji prošao je sve selekcije.

Autor:Dnevno.hr/P.V.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr