‘Ivo Weber mi je rekao što da napravim s novcima skupljenim u humanitarnoj akciji…’


‘UMRO ZAROBLJEN’

Nedjelja, 01.10.2023. u 14:44

Foto: Vojko Basic/Cropix

Prije njegove smrti bila je pokrenuta humanitarna akcija kako bi se prikupila sredstva za pomoć Ivi i izgradnju rampe koja bi mu omogućila da izađe van zgrade

Ivo Weber bio je hrvatski branitelj i ratni vojni invalid. Umro je ‘zarobljen’ u svom stanu. Desetak godina se kao predstavnik stanara borio za ugradnju rampe za osobe s invaliditetom. U tu je borbu ušao za susjede umirovljenike, a kasnije i za sebe. Prije tri i pol godine amputirali su mu desnu nogu.

Prije njegove smrti bila je pokrenuta humanitarna akcija kako bi se prikupila sredstva za pomoć Ivi i izgradnju rampe koja bi mu omogućila da izađe van zgrade. Organizator Andrija Lipanović iz Udruge osoba i djece s invaliditetom ‘Vjeruj i djeluj’ na društvenim mrežama je otkrio što će napraviti s novcima skupljenim prije Weberove smrti.

– Nakon svega što se izdogađalo zadnja dva tjedna i nesretne smrti našeg Ivana Webera, moram vas obavijestiti da je pokojni Ivan u razgovoru sa mnom osobno izrazio želju da ako se skupi i više nego što je njemu potrebno, to uložimo u nekoga kome je najpotrebnije u tom momentu. Ivan je sahranjen na groblju Lovrinac u petak, 29.09.2023 u 13 sati i 30 minuta, po svim obilježjima jednog dragovoljnog branitelja iz postrojbe HOS-a. Posljednji ispraćaj je bio upravo onakav kakav je Ivan, veličina od čovjeka bio. Časno i dostojanstveno.

U razgovoru sa Vesnom Golemac iz Udruge Autizam Split, odlučio sam skupljene novce za Ivana Webera u iznosu 2.853,81 euro proslijediti Udruzi prijatelj Omiš za nabavku opreme koja im je itekako potrebna u radu sa djecom. Neka sve bude kako treba biti.

Našem Ivanu spokoj vječni, jer veličina čovjeka se ne mjeri tjelesnom težinom i nemoći u onome momentu, nego u želji i nadi koju mi je ostavio u prijateljskom razgovoru da pomognemo onome kome je najpotrebnije i da se njegov slučaj ne dogodi nikome više. 

Ovo prvo je ispunjeno, a za ovo drugo se moramo svi skupa staviti i ne dozvoliti nikada više ovako nešto ubuduće nikome.

Hvala svima što su pomogli i odazvali se akciji za Ivana Webera i hvala Snežani Bornatico koja je kupila električna invalidska kolica za Ivana. Međutim, zbog svega što se dogodilo mi je rekla: ‘Andrija, samo neka kolica idu u prave ruke najpotrebnijem’. Tako sam i napravio. 

Kolica su završila u jednog čovjeka kojem će itekako dobro doći. Hvala Ivinom suborcu iz HOS-a i predsjedniku Udruge HOS Jurici Jukiću koji je u momentu okrenuo svijet naopako skupa s Ivicom Mulom da bi Ivan dobio adekvatnu pomoć koju zaslužuje.

Hvala i sestri pokojnog Ivana koja mi je rekla neka bude kako je Ivan htio. Neka su ti lake staze nebeske dobri čovječe – napisao je na Facebooku.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr