'ON SE MORAO SKRIVATI OD ŽENA': Jurica Pađen otkrio tko je bio najveći zavodnik njegove generacije

Fotografija: Instagram

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Kantautor i glazbenik Jurica Pađen gostovao je u Na lageru gdje je otkrio što se krije iza nekih od njegovih najpopularnijih stihova, kako se odlučio za naziv benda ”Aerodrom”, ali i tko je bio najveći zavodnik njegove generacije.

Pjesma “Derište” jedna je od njegovih najpopularnijih pjesama, a Pađen je otkrio da je snimljena u punoj verziji. “Volim taj talijanski pečat koji oni stavljaju u svoja umjetnička djela i to me inspiriralo da napravim svoj zvučni filmić o tome kako je puno ljudi, osobito iz Dalmacije, putovalo u prekomorske zemlje u Ameriku, Australiju, Južnu Ameriku, trbuhom za kruhom i ti rastanci. su bili bolni, oni tu ostavljaju svoje najbliže. Nije to kao danas da imaš telefon pa razgovarate, pa si avionom za jedan dan tu. To su bila putovanja u neizvjesno”, objasnio je Pađen.

Otkrio je i kako su mnoge ‘poznate face’ gostovale na njegovim albumima, pa tako i Siniša Vuco koji je otpjevao back vokale za pjesmu “Otkazani let”.

Rock sastav Aerodrom, u kojem je Pađen bio gitarist, osnovao je 1978. godine. ”Ja sam smislio naziv Aerodrom, jer to je kriva jedna djevojka koja je bila stjuardesa, odnosno moja prva ljubav zapravo koja me inspirirala i na onu poznatu čuvenu baladu ’24 sata’. I onda sam ju čekao tamo na aerodromu sa svojim Spečkom i razmišljao kako da nazovem bend”, prisjetio se.

Upitan tko je bio najveći zavodnik njegove generacije, otkrio je dva dobro poznata imena. ”Zavodnik, mislim to podrazumijevati da se nije morao uopće truditi da ti nešto radiš, da zoveš, da šalješ cvijeće, a na primjer Vlado Kalemberkakvo zavođenje pa se on morao skrivati ​​od žene onda znam da je Bregović isto bio kao on”, ispričao je Pađen.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr