VATRENI USKORO ODLAZI, 'PREVIŠE KOŠTA DA BI TO PLATILI'! Težak udarac i za drugog Hrvata, očekuje se njegova odluka

Foto: Matija Đanješić/CROPIX

Autor: Ivor Krapac

Približavanje završetka sezone napeto je za nekoliko hrvatskih reprezentativaca, između ostalog, i za Luku Modrića koji još treba staviti potpis na novi ugovor s Real Madridom u priči koja traje. Modrić se nada da će sve biti skinuto s dnevnog reda na način da za njega nema promjene sredine, a među onima kojima se smiješi ili im prijeti odlazak iz kluba u kojem su ove sezone, prati se situacija s Nikolom Vlašićem koji će, kako se piše u Italiji, jako teško ostati u Torinu.

Ove sezone, 25-godišnji hrvatski reprezentativac je u Torinski klub došao na posudbu iz londonskog West Hama, au Torinu bi ostao ako bi Talija platio West Hamu odštetu od 15 milijuna eura. Međutim, kako tvrdi list La Repubblica, to se neće dogoditi jer je 15 milijuna eura prevelik iznos za trenutne mogućnosti torinskog kluba.

Vlašić bi se, tako, vratio u West Ham s kojim je pod ugovorom do ljeta 2026., a došao je preklani iz moskovskog CSKA uz odštetu od 30 milijuna eura. Trenutna procijenjena Vlašićeva vrijednost na nogometnom tržištu je po Transfermarktu na 20 milijuna eura.

Rješenje čeka i Jurić

Rješenje ove situacije čeka i drugi Hrvat u Torinu, trener Ivan Jurić, o čijoj se budućnosti također piše i govori u Italiji. Spominje se da je Jurić među kandidatima za dolazak u klub milanskog Intera u slučaju da Simone Inzaghi uskoro dobije otkaz, o čemu smo već pisali.

Hrvatskom treneru ne bi lako pao gubitak Vlašića koji je ove sezone u talijanskom prvenstvu i kupu došao do 27 nastupa, au njima ima četiri gola i isto toliko asistencija. Četiri puta je zabijao i dva puta asistirao u utakmicama Serie A, a još dvije asistencije ima u Kupu Italije.

Nikola Vlašić na ljeto se vraća u West Ham!

– Nogometna Italija

Luk otkupa pod novim menadžerom, uzbuđen sam! 🤗 pic.twitter.com/SlSheDrKqX

— West Ham Central (@WestHam_Central) 5. travnja 2023

Iz Vlašićevog kuta gledanja, ne bi bilo dobro da se još jednom mora seliti i vratiti u redove West Hama, u kojem nije imao željenu minutažu pod vodstvom David Moyesa na klupi. Moyes je i dalje u londonskom klubu, ali prijeti mu otkaz jer je West Ham u opasnoj zoni u borbi za ostanak u Premiershipu, bodovno izjednačen s Bournemouthom koji je trenutno prvi “ispod crte” u borbi za prvoligaški spas.

Prošle sezone u West Hamu Vlašić je imao jedan gol i tri asistencije u ukupno 36 nastupa u svim natjecanjima. U Premiershipu je nastupio u 19. utakmici, a upisao se u strijelce u 4:1 gostujućoj pobjedi nad Watfordom krajem pretprošle godine.

Prati ga i Dalića

Razvoj situacije s 25-godišnjicom Vatrenih pratit će Ivana Jurića, a Vlašića prati i Zlatko Dalić. Važno je što ga čeka dalje s obzirom na njegov status u reprezentaciji i mogućnost za veću minutažu u hrvatskom dresu.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Poznato je da Zlatko Dalić pazi na klupski status i minuta reprezentativca, što je trenutno bolna točka za Mislava Oršićano moglo bi pogoditi i Vlašića u slučaju da upadne u neugodnu situaciju u kakvoj je prošle sezone bio u West Hamu.

Rasplet priče 25-godišnjeg Vatrenog u Torinu je jako zanimljiv i zbog toga, pogotovo jer se već gleda prema Europskom prvenstvu kojem će u ljeto 2024. domaćin biti Njemačka.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr