Priprema:

Za biskvit miksajte bjelanjake sa šećerom i octom u čvrsti snijeg. Žumanjke u drugoj posudi miksajte s mlijekom, uljem i vanilijom. Dodajte prosijano brašno i kakav, pa smiksajte da se sve sjedni. Špatulom umiješajte snijeg u drugu smjesu pa istresite u kalup za tortu promjera 26cm (dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite). Pecite u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva nekih 20-25 min (najbolje čačkalicom provjeriti).

Za želje stavite jagode, vodu i šećer kuhajte, a želatinu potopite u hladnu vodu, prema uputama. Kad sve proključa i kad jagode fino omekane, ubacite želatinu i promiješajte da se otopi. Ostavite da se smjesa malo ohladi, pa izblendajte sve skupa. Stavite smjesu u kalup manjeg promjera od torte (moja je 20 cm) koju ste obložili prozirnom folijom i ostavite da se ohladi par sati u hladnjaku ili preko noći.

Za mousse zagrijte 100ml vrhnja za šlag, a želatinu potopite u hladnu vodu. Kad vrhnje skoro proključa dodajte mu želatinu, otopite želatinu, pa prelijte preko čokolade (najsečkane na sitno ili kapljice). Sjedinite sve, pa dodajte kiselo vrhnje i smjesu. Preostali šlag smiksajte u lagani snijeg, pa ga dodajte smjese od čokolade. Dobro izmiješajte.

Biskvit lagano odvojite od kalupa, pa ga vratite u kalup. Obruč obložite acetatnom folijom, pa na biskvit istresite dio bijele kreme. Stavite želje i istresite ostatak kreme. Poravnajte i ostavite da se dobro ohladi.

Na kraju hladnu tortu prelijte ganacheom od čokolade, u mom slučaju je rubi čokolada ovaj put, ohladite i uživajte.

Više o temiIzvor: Journal.hr