Država napokon nabavlja helikoptere za hitnu pomoć: Objavljeni detalji natječaja

Država je napokon raspisala natječaj kojim namjerava uspostaviti hitnu helikoptersku medicinsku pomoć (HHMS).


Ministarstvo zdravstva raspisalo je postupak javne nabave za najam helikoptera za hitnu helikoptersku medicinsku pomoć, a projekt bi trebao započeti 2024. godine.

Vrijednost bez PDV-a je 50.400.000 eura, a predmet nabave su usluge helikopterske hitne medicinske službe (HHMS) za Republiku Hrvatsku, koja treba biti operativna 24 sata, sedam dana u tjednu za baze Split i Rijeka te za vrijeme dnevne vidljivosti, sedam dana u tjednu u bazama Zagreb i Osijek.

Odabrani ponuditelj dužan je osigurati odgovarajuće helikoptere i medicinske uređaje i opremu u skladu s tehničkim specifikacijama, prikladne za HHMS posadu i HHMS medicinske putnike i putnike.

Naručitelj će osigurati medicinsko osoblje – liječnike, medicinske tehničare i/ili medicinske sestre, prostor za operativnu bazu HHMS-a na prikladnim lokacijama te će ustupiti taj prostor za korištenje izvršitelju usluge bez naplate goriva.

Ponude će biti otvorene 8. svibnja u 10 sati u Ministarstvu zdravstva, koje je tražilo tehničku pomoć Bruxellesa u izradi dokumentacije o nabavi i kriteriju za odabir ponude.

Onaj koga odaberu morat će osigurati posao s liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima po uzoru na europske države, au međuvremenu će taj posao i dalje obavljati posao vojnih helikoptera.

“Dosad su dokumentaciju preuzele tvrtke iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovačke, Češke, Irske i Slovenije. Planira se sklopiti ugovor s rokom pružanja usluga od sedam godina ukupne procijenjene vrijednosti 50 milijuna eura. EU financira projekt s 10 milijuna eura. Iz državnog proračuna izdvojeno je 40 milijuna eura”, poručili su iz Ministarstva zdravstva prije mjesec dana za Dnevnik Nove TV.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr