Totalna nemoć: Real Madrid je sinoć prvi put od 2010. godine ostao bez udarca unutar okvira

U trećem ovosezonskom El Clásicu, Barcelona je u prvoj utakmici polufinala španjolskog kupa slavila s 1-0 u gostima kod Real Madrid. Vrijeme je došlo do solidne prednosti uoči uzvrata koji je na rasporedu tek u travnju, kada ćemo dobiti sudionika finala Cope del Rey, jer se još nosio s baškim rivalima zdravlje ja Atletski (1-0).

Trenutak odluke zbio se u 26. minuti, kada je Franck Kessie sam izašao pred Thibauta Courtoisaa belgijski vratar njegov je udarac odbio točno do Militantna Édera. Na žalost brazilskog braniča, lopta je od njegove noge otišla u mrežu, nije ju nikako mogao iskontrolirati.

I prije i poslije te situacije, Realovi nogometaši svojski su se trudili ne bi li svladali Marc-Andréa ter Stegena, no to im nikako nije polazilo za rukom. Dapače, bilo je izrazito neprecizno, jer nijedan od 13 pokušaja nije pronašao metu, odnosno domaći sastav ostao je bez ijednog udarca unutar okvira gola. To se igračima Kraljevskog kluba na domaćem terenu nije dogodilo već 13 godina, odnosno još od 2010. godine.

1 – od 2010. #RealMadrid ⚪️⚪️ prvi put kod kuće u svim natjecanjima nije uspio uputiti niti jedan pogodak u okvir gola, a prvi put se to događa u #ElClásico od sezone 2013/14. Prazan. pic.twitter.com/gv13XNJTyL

— OptaJose (@OptaJose) 2. ožujka 2023

Od tih 13 udaraca, čak sedam su ih blokirali Barcelonini nogometaši, preostalih šest prohujalo je pored gola. Najviše se u tome okušao baš kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić je u 84. minuti na terenu čak četiri puta gađao, no tri njegova pokušaja završila su u suparničkom bloku.

Nastavila se tako i sjajna serija Barcelonine obrane, jer uz čak 17 ligaških čist popis, sada je mreža ostala netaknuta i po treći put u domaćem kupu. Trener Xavi sigurno očekuje sličnu predstavu svoje momčadi za 15-ak dana, u novom izdanju najvećeg derbija španjolskog nogometa, kada će Barça na Camp Nouu ugostiti Real i tražiti pobjedu kojom će se ikako izboriti za novi ligaški naslov…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr