Isključeni Mamićevi povjerenici: 'Ovakvo jednoumlje dugo nije viđeno u Hrvatskoj'

Nakon što je na sjednici Dinamovog Izvršnog odbora donesena odluka prema kojoj su povjerenici Mario Paponja, Damir Žigrović, Mate Tokić ja Mario Primorac isključeni iz kluba “jer djeluju protivno ciljevima kluba i ne poštuju Statut i druge opće akte kluba”, odnosno zbog “evidentno protupravnog i nezakonitog postupanja prilikom upisa novih članova u klub”, obratila se medijima spomenuta četvorka.

Riječ je o povjerenicima koji u borbi za Dinamo podržavaju Zdravka Mamića.

Molimo vas da u službi potpunog informiranja javnosti ovo priopćenje prenesete u cijelosti.

Ovim putem, naša četvorica, želimo se obratiti hrvatskoj javnosti, institucijama Države i Grada Zagreba i najvažnije, svim navijačima Dinama.

U medijima smo informirani kako je Izvršni odbor GNK Dinamo na svojoj sjednici održanoj 1.ožujka donio odluku o izbacivanju naše četvorice iz članstva kluba. U sklopu tih natpisa mogli smo vidjeti kako je glavni razlog za to navodna audio snimka Zdravka Mamića u kojoj poziva ljude na aktivnije članstvo u GNK Dinamo. Također je objavljeno kako smo od strane kluba kazneno prijavljeni zbog sumnje na trgovinski utjecaj.

Želimo jasno i glasno poručiti kako ovo smatramo nastavkom obračuna članova IO sa svima koji ne razmišljaju kao oni. Jednoumlje i represivne metode ovoga tipa obračuna s neistomišljenicima jako dugo nisu viđene na području Republike Hrvatske. Dokaz tome je i ova odluka koja dolazi nakon neutemeljenih optužbi na naš račun.

Pitamo te iste članove IO: Prema kojim osnovama su nas isključili iz članstva? Postoji li jedan materijalni dokaz koji govori tome u prilogu? Umjesto toga, hajka interesnih skupina i dijela medija je ono što nam je “presudilo”. Bilo je dovoljno da netko napiše da smo nas četvorica u pothvatu učlanjivanja navijača u klub pod nečijim pokroviteljstvom.

Sramota je tim veća ako se uzme u obzir da smo nas četvorica godinama najuspješniji upravitelji kluba. Mi smo samo koristili svoj klub i nikada ga nismo zlorabili za svoje privatne interese. S druge strane, danas klub prima povjerenike koji su u toj ulozi tri dana. Pitamo se kako je to moguće.

“Kako je moguće da se nekome obećaju povjerenička mjesta?”
Također pitamo IO kako je moguće da takve informacije budu dovoljni i neoborivi dokaz, au isto vrijeme nam dolaze informacije kako netko traži osam mjesta u Skupštini kluba. Kako je moguće da se nekome obećaju povjerenička mjesta? Kako možete unaprijed znati kojih će osam povjerenika učlaniti najviše novih članova? Tko vam je dao mandat za to? I nadasve, JE LI OVA ODLUKA U SLUŽBI TIH OBEĆANJA?

Zbog toga se u ovom pismu obraćamo i institucijama ove Države. Vidimo da se samo određene interesne skupine uzimaju za pravo komunicirati i obraćati se nadležnim tijelima kroz javne natpise i priopćenja. Gospodo iz Vlade, gospodo iz nadležnih Ministarstava te Grada Zagreba; mi svoja prava hoćemo i moramo štititi.

Ukoliko je potrebno, za svoja prava ćemo se ustrajati na svim pravnim instancama u Republici Hrvatskoj, ali i sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Dosta smo šutjeli na objede i javno targetiranje nas kao kriminalaca. Imamo svoja prava kao i svaki drugi navijač kluba i to nam nitko ne može i ne smije oduzeti. U suprotnom, ulazimo u prostor opasnih presedana koji će za posljedicu imati i kaljanje ugleda Republike Hrvatske kao demokratske države, članice Europske unije.

S poštovanjem,

Mario Paponja
Damir Žigrović
Mate Tokić
Mario Primorac”, stoji u priopćenju.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr