Marseille Igora Tudora izgubio od drugoligaša i ispao iz Kupe

BILI SU FAVORITI ZA TROFEJ

Foto: ERIC GAILLARD

Nakon što je u osmini finala izbacio moćni PSG, Marseille je bio jedan od glavnih kandidata za osvajanje Kupa koji na Velodromeu čekaju od 1989. godine.

Nogometaši drugoligaša Annecia priredili su veliko iznenađenje nakon što su u četvrtfinalu francuskog Kupa na stadionu Velodrome pobijedili pred 64.000 gledatelja Marseillekojeg vodi Igor Tudor (44), sa 7-6 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Desetoplasirana momčad “Ligue 2” bila je blizu pobjede i unutar 90 minuta, no OM je izjednačio na 2-2 u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon što je u osmini finala izbacio moćni PSG, Marseille je bio jedan od glavnih kandidata za osvajanje Kupa kojeg na Velodromeu čekaju od 1989. godine. Kada ih je “pomazio” ždrijeb spojivši ih u četvrtfinale s Annecyjem i to na domaćem terenu, očekivala se lagana pobjeda Tudorove momčadi.

OM je odlično počeo. Domaći su poveli u 29. minuti golom Jordana Veretouta. U 41. moglo je biti i 2:0, Ruslan Malinovski pucao je iz slobodnog udarca i pogodio gredu.

Gosti su se uspjeli izjednačiti u 53. minuti pogotkom Moisea Diona koji je lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora. Samo šest minuta kasnije Kevin Mouanga šokirao je Velodrome pogodivši glavom nakon ubačaja iz kornera.

Tudorova momčad je u nastavku susreta jurila po izjednačenju, no nikako nije uspjela probiti gostujuću obranu. Prilika se pružila u 85. minuti kada je OM dobio kazneni udarac. Kevin Testud igrao je rukom, a sudac Benoit Bastien nakon asistencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Pucao je Alexis Sanchez, ali je Thomas Callens obranio njegov udarac.

Foto: ERIC GAILLARD

Kada se činilo da će gosti ipak slaviti, Francois Regis Mughe je u šestoj minuti sudačke nadoknade pogodio za 2-2, gurnuvši utakmicu u “lutriju” jedanaesteraca.

Jedanaesterci su loše krenuli za goste, Pau Lopez je obranio prvi udarac Ahmeda Kashija. Uzvratio je Callens obranivši u trećoj seriji udarac Tavaresa. U nastavku su igrači obje momčadi bili precizni, a odluka je pala u osmoj seriji. Francois Lajugie doveo je Annecy u vodstvo 7-6, a Leonardo Balerdi je promašio gol za veliko slavlje i povijesni uspjeh Annecyja.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr