Strukar o turbofolk koncertu: 'Zoričić puca na karijeru izvan Pule, ovo je njegov projekt…'

BURNA RASPRAVA

Foto: HRT/Otvoreno

Odvjetnik organizatora koncerta u Puli je rekao kako su podnijeli tužbu na Trgovačkom sudu u Pazinu protiv pulskog sporta koji je trgovačko društvo u vlasništvu grada i upravlja dvoranom Mate Parlov.

Zabrana turbofolk koncerata u gradskim dvoranama u Puli i Osijeku izazvala je burnu reakciju javnosti, a upravo o tome su večeras u emisiji Otvoreno na HTV-u govorili Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, Srđan Simić, odvjetnik organizatora koncerta u Puli, Zoran Škugor, glazbeni producent, Vedran Strukar, stručnjak za odnose s javnošću u glazbenoj industriji i Ivan Dečak, glazbenik.

Gradonačelnik Pule tvrdi kako je na njemu da brine o kulturnoj politici grada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako kaže, njegovo mišljenje je da takav izričaj nije prihvatljiv u gradu.

Simić je rekao kako se podnijela tužba na Trgovačkom sudu u Pazinu protiv pulskog sporta koji je trgovačko društvo u vlasništvu grada i upravlja dvoranom Mate Parlov.

– S njima smo imali valjano potpisan ugovor koji nije raskinut, a od suda je zatražena privremena mjera kojom se pulskom sportu nalaže predaja nekretnina za potrebe održavanja koncerta – rekao je.

Zoričić je rekao kako će se čekati odluka suda.

– Promovirani su jedan organizator, pjevač i gosti, au ugovoru je još jedan organizator. Toliko je nepoznanica i neozbiljnosti u pristupu. Moram reći da je sve to postalo sekundarno i ono nacionalno je puno važnije – rekao je i dodao kako se za njega priča da je desničar.

Rekao je i da je prošle godine prihvatio da se Đorđe Balašević proglasi počasnim građaninom grada Pule, a također, kako kaže, dobro surađuje sa Srpskim kulturnim centrom.

‘Zoričić puca u karijeru izvan Pule i ovo je njegov medijski projekt’

Dečak je rekao kako se puno vremena potrošilo na održavanje „cajki” u Puli umjesto da se govori o urbanoj glazbi u Hrvatskoj koja je sve bolja, ali je ispod, kako kaže, radara.

– Mislim da zabrane ne čine ništa dobro, pogotovo zabrane unutar kulture – naglasio je i dodao kako je to samo reklama.

Strukar je rekao kako je svima jasno da je gospodin Zoričić ovo napravio kako bi sebe popularizirao na nacionalnoj osnovi, stoga što je upravo u tijeku njegova medijska kampanja.

– Vidi se da gospodin Zoričić „puca” na karijeri izvan Pule i ovo je njegov medijski projekt kojim želi ući na nacionalnu medijsku scenu, naglasio je i dodao da kada su Zoričića pitali da bude predsjednik, on je odgovorio „o tom potom” .

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr