Valpovo: Muškarca (64) će zbog ranjavanja policajca prijaviti za pokušaj teškog ubojstva

POKUŠAO USMRTITI JOŠ DVOJE

Foto: Hrvoje Jelavić/Slaven Branislav Babić/PIXSELL

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Šagu 64-godišnjak je iz vatrenog oružja pokrenuo 55-godišnji policajac Policijske postaje Belišće, koji je u tom trenutku bio izvan službe

Uhićeni 64-godišnjak koji je u petak u Šagu kod Valpova, iz vatrenog oružja ranio policajca te pokušao usmrtiti još dvije osobe bit će prijavljen za dva kaznena djela – pokušaj teškog ubojstva i pokušaj ubojstva, izvijestila je u subotu osječko-baranjska policija.

Dosadašnjim kiminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je, u petak, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Šagu 64-godišnjak iz vatrenog oružja pokrenuo 55-godišnji policajac Policijske postaje Belišće, koji je u tom trenutku bio izvan službe.

Imao 1,14 promila alkohola u krvi

Potom je pokušao vatrenim oružjem ubiti još dvije osobe, koje su se nalazile u prostoru, ali u tome nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja. Napadači su svladali napadnute osobe i zadržale do dolaska policije koja ga je uhitila.

Osumnjičenom 64-godišnjaku evidentirana je koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi, a ranjeni 55-godišnji policajac prevezen je u osječki Klinički bolnički centar, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijeđene dok preostale dvije osobe nisu ozlijeđene.

Očevid na mjestu događaja obavila je osječko-baranjska policija u suradnji sa zamjenicom županijskog državnog odvjetnika, a nastavlja se kriminalističko istraživanje.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr