Hajduk je bez energije i ruši negativne rekorde, a Jakobušić govori: Iduće sezone, vidjet ćete

KRIZA NA POLJUDU

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, 24sata

Hajduk je drugi po bodovima, ali i po broju primljenih golova! Čistu mrežu nema već 12 utakmica, što je najgore od 2018., igrači ne slave pogotke, Leko najneuspješniji trener u osam godina… A budžet je 29 milijuna eura!

Početak je ožujka, a na Poljudu opet stara priča. I ista poruka koju odašilju već godinama:

– Iduće sezone borit ćemo se za naslov.

Ove je sezone cilj ostao Kup. Iako, kako mu momčad izgleda, Hajduk nije favorit ni protiv Slavene Belupe u polufinalu…

– Kao gledatelja, čudi me kako oni uopće ne slave glave! Nema nikakve energije, a pogreške obrane su velike. Velik je uspjeh što su se uopće vratili na 2-2 – rekao je trener Rijekinje Sergej Jakirovića Tomislav Ivković je govor tijela hajdukovaca rekao u prvi gol Lokomotivina:

Samo Gorica primila manje od Hajduka

– Viče Leko Mlakaru da Cipetiću samo zatvori desnu nogu, ali ovaj ga prati bez pritiska. A Awazi nešto radi na koljenima, tko zna što, i Bubanja zabija. Ne možeš vjerovati, gdje je energija igračima?!

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Ni u jednoj ozbiljnoj ligi drugoplasirana momčad po broju bodova nije druga i po broju primljenih golova! U Hajdukovoj mreži ove sezone završilo ih je već 35 (1,46 po utakmici), a samo je Lokomotiva primila više (37), dok posljednja Gorica ima 34 primljena gola, a najbolja obrana lige, Dinamova, tek 21.

Hajduk je u zadnjih 12 utakmica primio gol

Također, “bijeli” su primili gol u 12 uzastopnih ligaških utakmica! Posljednji put čistu su mrežu sačuvali 15. listopada 2022. u Velikoj Gorici u pobjedi 1-0. Tako loš niz nisu imali od 2018. godine, kada su također nanizali 12 HNL okršaja s primljenim golom, a prekinuli su ga u derbiju s Dinamom 29. rujna i remijem 0-0.

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

Ivan Leko najneuspješniji je Hajdukov trener u zadnjih osam godina i prvi s četiri poraza u prvih osam utakmica nakon 11 godina. Poklepović je u proljeće 2015. krenuo s dvije pobjede i tri remije u osam susreta te je brzo odletio, a četiri poraza u prvih osam susreta imao je Mišo Krstičević u proljeće 2012.

Hajdukovi treneri u prvih osam utakmica

I sve to izgleda još groznije kad predsjednik Lukša Jakobušić priznati:

– Budžet nam je 29 milijuna eura. Od čega 68 posto dobivamo od sponzora, članstava, ulaznica i pretplate.

Leko: Bolje da igramo na 0-0

Za takav je proračun Hajduk složio momčad koja je valjda najsporija i energetski najslabija u ligi. Doveo sam cijenjenog trenera, koji već drugu utakmicu za redom objavljuje:

– Bilo bi bolje da smo autobus parkirali ispred našeg gola (protiv Dinama) i mogli bismo odigrati 0:0 (protiv Lokomotive).

Foto: Hajduk Digital TV

I kao vrhunac samokritičnosti i nemoći Leko je istaknuo:

– Napad dobiva utakmice, ali obrana osvaja naslov.

A Hajdukova je obrana u posljednje dvije prvenstvene utakmice primila osam golova…

Jakobušić: Nekad se gadim sam sebi

Hajdukova strategija pala je u vodu već poodavno, priznao je to i Jakobušić u dvosatnom izlaganju u petak. Da, preuzeo je odgovornost i krivnju za neuspjehe na sebe i klub, priznao “Malo smo odstupili od priče da navijači neće morati guglati naša pojačanja, nekad se gadim sam sebi”, ali nije propustio spomenuti niti su te nebulozno kritizirali HNS zbog rasporeda utakmica.

– Stalno nas stavljaju da igramo nedjeljom zadnju utakmicu da bismo povećali gledanost HNL-a. Ne igramo petkom, subotom nas stave svaku desetu da se ne bismo žalili… Nije normalno što nam rade! Navijači nam se kasno vraćaju kući. I mi s njima – rekao je.

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

Hajduk je, da razjasnimo, od 24. kola HNL-a sedam puta igrao u nedjelju poslije podne, od čega četiri puta zbog svojih europskih utakmica u četvrtak. I od te četiri, samo je jedna bila u gostima.

Lukša je zaključio:

– Na ljeto ćemo dovesti dva kapitalca, Vuškovića niti ikog drugog ne moramo prodavati, a iduće godine u ovo vrijeme borit ćemo se za naslov.

Sljedeće godine u ovo doba…

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr