Hoće li obnova bolnica produljiti liste čekanja? “Bilo bi lijepo od pacijenata da se jave ako ne mogu doći na pregled”

Verica Mešić iz Udruge za bolesti štitnjače za Dnevnik Nove TV komentirala je duge liste čekanja po zagrebačkim bolnicama. Velik izazov bit će i to što su gotovo sve zagrebačke bolnice krenule s obnovom nakon potresa.


Svi se kunu da su onkološki pacijenti prioritet, no korona virus je pokazao da i oni čekaju mjesecimagodina na jedan pregledšto nikako ne bi trebali. Verica Mešić iz Udruge za bolesti štitnjače za Dnevnik Nove TV komentirala je duge liste čekanja iu razgovoru s reporterkom Mateom Ćorić otkrila žale jesu li joj pacijenti.

“Nedostatak liječnika je najveći problem. Liječnici su nam doista potrebni. Bolesnih je sve više. Naši liječnici nemaju dovoljno vremena kako bi nas pregledali. Važna je suradnja Udruge s našim liječnicima, s Ministarstvom zdravstva, jer, doista, ako se nećemo odgovorno ponašati , onda ne možemo očekivati ​​ni od naših liječnika da će nas adekvatno liječiti.”

Na pitanje je li lista čekanja toliko alarmantna kaže: “I da i ne. Objasnit ću i zbog čega. Kada se naručimo, često puta znamo ne javiti, ne doći na naše preglede. Zauzeli smo to mjesto, a netko drugi čeka i vrlo bitno mu je i hitno Ovim putem želim naglasiti da bibilo lijepo od pacijenata da se jave povratno da ne mogu doćikako bi drugi pacijent mogao doći na vrijeme i kako bi se pregled adekvatno obavio”, kazala je.

Na pitanje žale li se pacijenti kažu: “Ja imam jako dobra iskustva s našim liječnicima. Naša Udruga kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete oboljelih osoba. Zahvaljujući našem Znanstvenom odboru, profesoru Dragi Prgometu, našem akademiku Kusiću, i doista imam jako dobra iskustva”, kazala je. je Mešić.

Zagrebačke bolnice tek su nedavno počele s obnovom. Mešić otkriva koliko će obnova usporiti preglede. Mešić je nedavno bio i na sastanku s Berošem. “Ministar je uputio svima nama jednu suradnju koju će imati s našom Udrugom, kada će biti centralizirana narudžba svih pacijenata i ponovno napomenom da je bitno prijaviti pregled, a ako ne možemo doći, da se odjavimo. Ne vjerujem da će obnoviti listu čekanja jer , doista, naši su liječnici pokazali veliku odgovornost i velik rad u pandemiji iu potresu i mislim da će ta obnova biti brza zahvaljujući i nama”, istaknula je.

Inače, gotovo sve zagrebačke bolnice obnavljaju se u isto vrijeme i bit će to pravi organizacijski izazov za ministra, ali i ravnatelje, liječnike i medicinske sestre da pokriju sve preglede i da liste čekanja u Hrvatskoj ne budu još veće.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr