Ispitan vozač autobusa, određen istražni zatvor: Optužen je za skrivanje nesreće na A1 kod Brinja

U NESREĆI POGINUO JEDAN PUTNIK

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

U prometnoj nesreći je jedan putnik (albanski državljanin) smrtno stradao, dok je šest putnika (albanskih državljana) zadobilo teške tjelesne ozljede

Vozač busa (57) iz Albanije ispitan je te se tereti da je 25. veljače 2023., oko 23:40 sati na području općine Brinje, vozio bus albanskih registracija te nije održao pravac kretanja vozila i tako izazvao prometnu nesreću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako navodi DORHskrenuo je u desno na zaustavnu traku, a potom izvan kolnika na zemljano uzvišenje, gdje je prednjom desnom stranom vozilo udarilo u kamenu stijenu od koje se odbio natrag na kolnik, te je tijekom zanašanja preko cijele širine autoceste udario u zaštitnu metalnu ogradu od koje se , od siline udarca, odbio i prevrnuo na lijevu bočnu stranu.

U prometnoj nesreći je jedan putnik (albanski državljanin) smrtno stradao, dok je šest putnika (albanski državljanin) zadobilo teške tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor te odredio jamstvo u gotovom novcu koje može zamijeniti istražni zatvor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr