VIDEO Sjajna asistencija Rakete u pobjedi, Man. United uvjerljiv

EUROPSKA LIGA

Foto: Reuters/PIXSELL, ArenaSport

Igor Jovićević sa Šahtarom je na neutralnom terenu u Varšavi remizirao protiv Feyenoorde 1-1, a Juventus je još jednim golom Di Marije tijesno svladao Freiburg.

Nogometaši Manchester United svladali su Betis s 4-1 i tako ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u prvim utakmicama osmine finala Europske lige, dok je Ivan Rakitić asistirao za drugi pogodak Seville koja je sa 2-0 svladala Fenerbahče na svom stadionu.

Sevilla je pogotkom Joana Jordana povela u 56. minuti, da bi u 85. minuti bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nesebično u kaznenom prostoru poslužio Eriku Lamelu koji je pogodio za konačnih 2-0.

Rakitićevu asistenciju pogledajte OVDJE.

Na Old Traffordu gol Manchester Uniteda protiv Betisa otvorio je Marcus Rashford u 6. minuti. Gosti su se izjednačili u 32. minuti preko Ayozee Pereza, au drugom poluvremenu “Crveni vragovi” uvjerljivo su slavili golovima Antonyja (52), Bruna Fernandesa (58) i Wouta Weghorsta (82).

Bez pobjednika je završio dvoboj Šahtara i Feyenoorda, koji je odigran na neutralnom terenu u Varšavi. Ukrajinska momčad pod vodstvom Igor Jovićević povela je u 79. minuti sretnim pogotkom Jaroslava Rakickog, koja je na ubačaj Sudakova loptu zahvatila leđima, a ona se odbila iu idealnom luku preletjela preko vratara nizozemske momčadi Wellenreuthera.

Fotografija: BENOIT TESSIER

Feyenoord je ipak uspio doći do zasluženog izjednačenja u 88. minuti, kad je Ezequiel Bullaude glavom poslao loptu u mrežu.

Za momčad iz Donječke je od 62. minute zaigrao 24-godišnji Varaždinac Neven Đurasek.

Juventus u Torinu je teško slomio otpor njemačkog Freiburga, a prednost “Staroj dami” donio je Angel Di Maria koji je u 53. minuti postigao pogodak glavom na centaršut Kostića. U 62. minuti Freiburg je postigao gol preko Hoelera, ali je prethodilo igranje rukom njegovog suigrača koji mu je asistirao.

Lider Premiershipa bez pobjede u Portugalu

Dvoboj Sportinga i Arsenala u Lisabonu, gdje su pala četiri pogotka, a tri su postigli igrači domaće momčadi. William Saliba je u 22. minuti donio prednost “topnicima”. Domaća momčad je golovima Goncala Inacija (34) i Paulinha (55) preokretom došla do prednosti od 2-1, ali je u 62. minuti Morita skrenuo loptu u svoju mrežu pa će Arsenal tjedan dana biti kvalitetnom pobjedom na svom stadionu Emiratesa moći izboriti plasman u četvrtfinale.

Solidnu prednost pred svojim navijačima stekli su Bayer Leverkusen i Roma koja je identičnim rezultatom 2:0 svladala Ferencvaros i Real Sociedad.

Kerem Demirbay (10) i Edmond Tapsoba (86) donijeli su “Apotekarima” pobjedu protiv Mađara, dok su strijelci za Romu protiv košarkaških momčadi bili Stephan El Shaarawy (13) i Marash Kumbulla (87).

Uzvratne utakmice su u rasporedu za tjedan dana, 16. ožujka.

Europska liga, osmina finala, prve utakmice:

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr