Potvrđeno Dnevniku Nove TV: Vojnik koji je vozio Patriju i uzrokovao nezgodu u Petrinji bio je pod utjecajem alkohola

Utvrđeno je kako vojnik koji je u Petrinji oštetio oklopno vozilo Patria nije bio pod utjecajem droge, ali je imao alkohola u krvi. Vozilo i dalje nije popravljeno, a šteta iznosi oko 300.000 eura.

GalerijaRatni tenk Patria - 1 Ratni tenk Patria - 2 Ratni tenk Patria - 3 +1Ratni tenk Patria - 4


Vojnik koji je vozio Patriju i napravio štetu od 300 tisuća eurapotvrđeno je Dnevniku Nove TV iz MORH-a, imao je 0,46 promila alkohola u krvi. Na testiranju na droge bio je negativan.

Poginule rođakinjeAnastazija i blizanke nađene mrtve u olupini vagona: Bile su u vlaku smrtiNesreća u GrčkojRiječi koje su dovele do katastrofalne tragedije: Otkrivena naredba koja je izazvala sudar vlakova u Grčkoj. Ministar dao ostavku

Kvar na oklopnom vozilu koje je oštećeno u Petrinji još nije popravljen.

Stegovni postupakpokrenut je protiv trojice vojnika od kojih je jedan, doznaje Dnevnik Nove TV, zapovjednik satnije i sin šefa Uprave za obavještajne poslove.

Za nesreću se doznalo još u siječnju kada je u petrinjskoj vojarni oštećeno borbeno oklopno vozilo Patria. U incidentu koji se dogodio za vrijeme obuke nitko nije ozlijeđen.

Glavni stožer osnovao je Povjerenstvo koje je trebalo utvrditi sve okolnosti. MORH je sve prešutio. Nisu tada otkrili ni koliko su oštećenja ni kako je do nezgode došlo.

Dnevnik Nove TV tada je otkrio kako je utvrđena ljudska pogreška te da bi se vojnik koji je vozilo naoružano strojnicom i modernim sustavom trebao parkirati u hangar zapeo za konstrukciju objekta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr