(VIDEO) POGLEDAJTE JURANOVIĆEVU GOLČINU, NASTUP U BERLINU! Vatreni u špicu, opet pokazali klasu

Foto: GuliverImage/Matthias Koch

Autor: Dnevno.hr/IK

Tjedan europskih kupova nastavljen je s novim sjajnim vijestima koje nam je donio jedan od hrvatskih reprezentativnih oglasa. Nakon što je Josip Stanišić blistao u dresu Bayerna u pobjedi nad PSG-om u Ligi prvaka, Josip Juranović pokazao je svoju klasu u remiju Union Berlina kod kuće protiv belgijskog Royale Union SG-a u prvom susretu osmine finala Europske lige.

Utakmica nije završila baš onako kako su se nadali u Juranovićevom Unionu. Kod kuće je uzeo samo remi, u spektaklu koji je završio s 3:3, a dio tog spektakla bio je i pogodak Vatrenih za 1:1 u 42. minuti.

Juranović je sjajno naciljao iz slobodnog udarca s lijeve strane, ostavljajući protivničkog golmana Anthonyja Morisa bez puno šansi.

Gol pogledajte – ovdje.

Hrvatski reprezentativac je od početka do kraja igrao na svom mjestu na desnom boku.

Uz Juranovića, za domaću momčad zabijali su i Robin Bones (69′) i Sven Michel (89′).

Gosti iz Belgije su triput vodili, a na koncu je završilo remijem. Za Royale Union dvaput je pogodio Viktor Bonifacijeu 28. i 72. minuti, a na semafor se upisao i Yorbe Vertessen (58′).

Kakva igra. Kakav moral. Sljedeći tjedan nastavljamo 👊 #FCUUSG pic.twitter.com/z8Q15eqFSP

— 1. FC Union Berlin (@fcunion) 9. ožujka 2023

U borbi za četvrtfinale Europske lige u prvim utakmicama slavili su Roma i Bayer iz Leverkusene. Rimljani su kod kuće s 2:0 bili bolji od Real Sociedade, a Bayer je na domaćem terenu također s 2:0 slavio protiv Ferencvaroša.

Manchester United je na Old Traffordu bio uvjerljiv protiv Betisa, došao je do 4:1, dok je Sevilla s punom minutažom Ivana Rakitićazabio 2:0 protiv gostujućeg Fenerbahčea. Juventus je kod kuće pobijedio Freiburg rezultatom 1:0.

Šahtar i Feyenoord su u Varšavi završili s 1:1. Za momčad koju vodi Igor Jovićević igrao je Neven Đurasekkojeg je hrvatski trener na klupi Šahtara uveo u 63. minuti.

Sporting i Arsenal su u Lisabonu odigrali bez pobjednika. Bilo je 2:2, a uzvratili su u svim ogledima na rasporedu za tjedan dana sljedećeg četvrtka.

Autor:Dnevno.hr/IK

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr