Heroj dana je na četiri noge: Loka nanjušila drogu u obiteljskoj radionici, na mjestu gdje je nitko ne bi tražio.

Policijska uprava Međimurska zaplijenila je veliku količinu droge skrivenu u – obiteljskoj radionici. Ilegalne supstance otkrila je belgijska ovčarka Loka.

GalerijaLoka Ivana Kopčić, novinarka Nove TV Ivica Goričanec, Vodič službenog psa za detekciju droga +0Ivica Goričanec i Ivana Kopčić


Riječ je o kokainu, ecstasyju i gotovo kilogramu amfetamina. Loka je službeni pas za otkrivanje drogakoji, baš kao i ovoga puta, pronalazi drogu na mjestima na kojima čovjek teško može.

“Droga je bila u tokarskom stroju, u jednom djelu gdje se mora skinut poklopac. Loka je prilikom pretrage kuće i radione nanjušila taj stroj gdje se unutra nalazila droga.”, objasnio je vodič službenog psa za detekciju droge, Ivica Goričanecreporterki Dnevnika Nove TV, Ivani Kopčić.

Na pitanje koliko dugo su Loka i on tim i je li im ova prva takva akcija Goričanec je poručio: “Bilo je puno akcija s više ili manje količine droge. Najveća akcija bila je12 kilograma marihuana, a sve je Lokina zasluga.

Sama obuka za pronalazak droge ovisi o psu, a uglavnom je to 6-8 mjeseci.Protiv 43-godišnjeg vlasnika je nakon uhićenja podignuta kaznena prijava. Tako je završila još jedna policijska akcija, ovoga puta s Lokom u glavnoj ulozi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr