Gradio je bespravno, a onda se žalio na rješenje o rušenju: “Čekamo bagere i ako se ikada pojave, bit će srdačno dočekani”.

Nakon što je srušila bespravne objekte u Istri, država ima iduću metu. A to je uvala Vruja. Dok država traži tko će srušiti bespravne objekte, toj istoj državi žali se tvrtka povezana s investitorom Stipom Latkovićem. Protiv kojeg se, apsurdno, ta ista država i građani rodili godinama. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

GalerijaUvala Vruja - 4 Uvala Vruja - 3 Uvala Vruja - 2 +0Uvala Vruja - 1


Pogled koji oduzima dah. Ali i šokira jer oči bode ilegalna gradnja i devastacija uvale Vruja.

Sustav ne kako treba funkcionirati i pojedinci mogu raditi što hoće. Takva ljepota i sve mislim da se treba vratiti u stanje prije devastiranja”, kaže Stjepan.

Vruja je postala simbol bespravne gradnje. Investitoru Stipi Latkoviću država je ispisivala kazne, podnosila prijave, prosvjedovalo se, no na terenu je još uvijek sve isto.

Ipak, čini se kako se bliži dan rušenja. Do 20. ožujka otvoren je natječaj za izvođače radova koji bi bagerima sve trebali porušiti.

“Taj natječaj traje određeni broj dana jer su u pitanju iznosi pa je bio natječaj. Još traju, znate mogućnosti žalbe i sve procedure koje jesu”, rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

I kao da ga je Latković čuo! Dva dana nakon toga, zaprimljena je žalba njegove tvrtke Point. O čemu bi trebalo odlučiti Povjerenstvo za kontrolu javne nabave.

Gospodin svoje pravne manevre koristi u sukobu s državom odgađajući tako rušenje jer država ne može srušiti dok ne završi spor koji je ona pokrenula protiv rečenog gospodina”, kaže novinar Boris Dežulović.

Posao rušenja se procjenjuje na više od 280.000 eura. “Ne očekujemo previše, da ne kažem da ne očekujemo ništa. 20 godina gospodin rečeni ziđa po Vruji, pomorskom dobru, državnoj zemlji”, dodao je.

A dobro se čuo i glas naroda koji o ovom problemu više dugo.

“On se pokunjio”, rekla je Bruna Fistanić i dodala: “Evo čekamo bagere. Tulum. Da proslavimo.”

“Ovdje smo na straži na magistrali. Čekamo bagere i ako se ikada pojave, bit će dočekani kao vlak slobode“, poručio je Dežulović

Poduzetnik Stipe Latković na upit Dnevnika Nove TV ovoj temi danas nije odgovorio.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr