GVARDIOL OSIGURAO ULAZAK U KLUPSKU POVIJEST! Hrvat ruši barijere, sve je razveselio golom

AP Photo/Andreas Gora/Guliver Image

Autor: Dnevno.hr/IK

Nalet Joška Gvardiola kojim učvršćuje svoje mjesto među stoperima na vrlo visokoj cijeni ne odvija se samo na njegovom uobičajenom radnom mjestu, u obrani. Mlada hrvatska zvijezda itekako zna ‘smjestiti’ protivnike pred njihovim golom, kao što se pokazalo u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru, zabijanjem za 1:0 na putu do 2:1 protiv Maroka, a sada se pokazuje u klupskom dresu.

Guardiol je bio strijelac za RB Leipzig u njihovom nedavnom remiju 1-1 kod kuće protiv Manchester Cityja u prvoj utakmici osmine finala, a kao smo pisalidanas je zabio posljednji gol za svoju momčad u dolasku do 3:0 protiv gostujuće Borussije Moenchengladbach u 24. kolu prvenstva.

Hrvatski time je ostavio goste bez nade da bi mogli zakomplicirati utakmicu, a zabijeni gol bio mu je prvi ovosezonski reprezentativac u prvenstvu. Bio je vrijedan i ulaska sadašnje momčadi RB Leipziga u klupsku povijest.

Gvardiol je nastavio niz u kojem je sada 17 različitih strijelaca za njegovu momčad u ovosezonskom izdanju Bundeslige, što je rekord kluba. Sa 17 različitih igrača koji su se upisivali u semafor, RB Leipzig bježi svim ostalim klubovima u sadašnjoj sezoni u najvećem rangu natjecanja u Njemačkoj.

Uspješno subotnje popodne ✅

Domaću pobjedu u svim aspektima željeli smo na našoj web stranici ⬇️#RBLBMG #Bundesliga

— RB Leipzig (@RBLeipzig) 11. ožujka 2023

Gvardiol je s ovim ciljem pokazao snalaženje pred suparničkim vratima, a njime se pobrinuo za deveto upisivanje na semafor igrača posljednjeg reda RB Leipziga ove sezone u najvećem njemačkom rangu.

Momčad 21-godišnjeg Vatrenog nastavlja borbu za nastup u Ligi prvaka u posljednjoj sezoni, u ovosezonskom izdanju tog natjecanja, uzvrat u osmini finala protiv Manchester Cityja slijedi već za tri dana, u utorak u Engleskoj.

S 1:1 nakon prve utakmice obojica će s početnih pozicija krenuti u borbu za četvrtfinale.

Autor:Dnevno.hr/IK

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr