Michael Caine puni 90 godina, ali se u stvarnosti tako ne zove. Znate li koje mu je pravo ime?

KULTNI GLUMAC

Foto: Clemens Bilan/DPA/PIXSELL

U domovini se Caine, kojega je pokojna britanska kraljica Elizabeta II. proglasila vitezom, smatra kultnom osobom. U filmovima je bio jednako uspješan u ulogama šarmantnog zavodnika i zloglasnog gangstera

Britanski glumac Michael Cainekoji je uspio u Hollywoodu, u utorak slavi 90. rođendan, u svojoj bogatoj karijeri pojavio se u više od 165 filmova različitih žanrova.

POGLEDAJTE: Božo Vrećo otkrio koliko se žrtvovao

Premda su mu svojedobno govorili da nikada neće postati glumac, taj dvostruki oskarovac je uz svoj prepoznatljivi ‘cockney’ naglasak uspio postati jedna od najpopularnijih filmskih zvijezda svoje generacije.

Caine je rođen kao Maurice Joseph Micklewhite 14. ožujka 1933. u radničkoj četvrti Londona. Nikada nije zaboravio da je odrastao u skromnoj radničkoj obitelji, štoviše, to često s ponosom ističe.

Foto: PIXSELL, REUTERS

Kaže da ga je porijeklo uvijek motiviralo da se dokaže i pokaže što može svima koji nisu vjerovali u njega.

Često se prisjeća kako je sa svojim prijateljem, pokojnim Sean Connery, stajao u redu na zavodu za zapošljavanje te tvrdi da svi oni koji su se susreli s financijskim poteškoćama shvaćaju i cijene vrijednost novca. U kazališnu i filmsku industriju ušao je zahvaljujući oglasu u kojem su tražili scenske radnike.

Foto: Landmark Media/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

Michael Caine kaže da vjeruje u sudbinu iu Boga. Svoj život doživljava kao božji dar i zahvalan je za svaki novi dan.

Tajna njegove vitalnosti je, kako sam kaže, u redovitom održavanju vrta u Surreyu, koji se prostire na 30.000 četvornih metara.

Tu je i strogi režim svakodnevnog preuzimanja 10 čudotvornih tableta i Apple Watcha koji ga upozorava da treba napraviti pauzu i odmoriti se.

Foto: ANCL

No nedavno je prodao 200 godina staru kuću u Surreyu i na dražbi ponudio svoju kolekciju satova Rolexa i nekoliko Chagallovih slika. Danas živi na relaciji Miami, gdje posjeduje kuću i London, gdje boravi u penthouseu na Temzi.

U domovini se Caine, kojega je pokojna britanska kraljica Elizabeta II. proglašen vitezom, smatran kultnom osobom. U filmovima je podjednako uspješan u ulogama šarmantnog zavodnika i zloglasnog gangstera.

Fotografija: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram

On je majstor emocija i bez obzira radi li se o blockbusteru, komediji, psihološkom trileru ili niskobudžetnom filmu, ovaj Londončanin može sve, piše njemačka novinska agencija dpa.

Suprugu Shakiru Caine upoznao je za vrijeme snimanja jedne tv reklame i odmah se u nju zaljubio. U braku su već 52 godine, a Caine joj pripisuje zasluge što ga je spasila od loše navike svakodnevnog konzumiranja dviju boca votke.

Fotografija: PA/Pixsell

Zlatni kipić osvojio je dvaput, oba puta za najbolju sporednu ulogu, 1987. za ulogu u filmu ‘Hannah i njezine sestre’ i 2000. godine za ulogu u filmu ‘The Cider House Rules’.

Foto: Clemens Bilan/DPA/PIXSELL

Unatoč poznim godinama ne prestaje raditi i već je poznat njegov sljedeći filmski projekt. U trećem dijelu trilera ‘Majstori iluzije’ ponovno se vraća pred filmske kamere u ulozi negativca.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr