Dina Levačić postala je jutros 22. i najmlađa osoba koja je preplivala Oceanovih sedam

Upravo na svoj 27. rođendan, hrvatska daljinska plivačica neplemeniti Levačić ostvarila je najveći rezultat u svojoj karijeri. Isplivala je jutros po hrvatskom vremenu Cookov prolaz, koji spaja Sjeverni i Južni otok na Novom Zelandu, te je tako kompletirala Oceanovih sedam, skup najvećih svjetskih plivačkih maratona.

Time je ušla u povijest hrvatskog i svjetskog plivanja, jer je sada postala tek 22. osoba koju je ovo pošlo za rukom. Isto tako, s točno 27 godina, postala je i najmlađa osoba kojoj je to uspjelo, oborivši rekord Australca Thomasa Pembrokea, koji ga je postavio s 29 godina i 10 mjeseci.

Podsjetimo, nakon što je savladala prijevoj Catalina u Kaliforniji, La Manche, Molokaʻi Pass na Havajima, Tsugaru u Japanu, Gibraltarska vrata i Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske, na red je došao i Cook Prolaz na Novom Zelandu.

Jedino što je Levačić izmaklo jest rekord u brzini isplivavanja svih ovih maratona, jer joj je na Novom Zelandu trebalo vrijeme od oko 8,5 sati. Ono je jutros s jedne na drugu stranu Cookovog prolaza stiglo za 11 sati, no to nimalo ne umanjuje njen fantastičan pothvat, jer se i danas opet bori s visokim valovima i temperaturom mora od oko 16 stupnjeva.

“Večeras je naša fešta”, tako su jutros na njenom Facebook profilu obznanili ovu sjajnu vijest, ne sumnjamo da će se ovaj rezultat ipak proslaviti.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr