Skandal Ogroman u Slavoniji! Uhitili HDZ-ovog župana i troje policajaca. Muljali o sudaru?!

NESREĆA KOD CERNE

Foto: Pixsell/Ivan Škrinjar

Policija je u srijedu ujutro privela vukovarskog župana Damira Dekanića zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovao lani uoči Uskrsa. Uz njega su priveli i troje policajaca i još dvoje civila

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija. Kako neslužbeno doznajemo, priveli su vukovarskog župana Damira Dekanića i još troje policajaca.

Uhićenja su kako se neslužbeno doznaje povezana s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovalo uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne.

Istragu vodi PNUSKOK, a kako doznajemo, uhićeno je i troje policajaca. Šef smjene koji je bio tada na dužnosti, policajac koji je osiguravao mjesto nesreće i policajac koji je vodio očevid. Osim njih, privedeno je i dvoje civila.

Još uvijek traju pretresi stanove i urede svih uhićenih u jutarnjoj akciji. Još nije poznato gdje će biti odveden na ispitivanje.

Tvrdio da je bio suvozač

Podsjetimo, tada je tvrdio da je sudjelovao u nesreći kao suvozač u službenom automobilu, iako se i tada provlačila teza da je bio vozač. Tvrdio je da je automobil vozio njegov poznanik, jer je bio pod utjecajem alkohola. U priopćenju vukovarsko-srijemske Policijske uprave navedeno je da je u 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio bod utjecajem alkohola.

– Mislim da moja krivnja nije ni blizu toliko velika kolika se hajka digla. Već sam u priopćenju rekao kako se bojim da će ovo zasjeniti sve ono dobro što sam napravio – izjavio je lani novinarima župan Dekanić.

Uskok krenuo istraživati ​​slučaj

Nakon nesreće Uskok je pokrenuo istragu, kako bi se utvrdilo je li on vozio Škodu i je li blo suvozača.

Svjedoci, koje službena očevidna policijska patrola nije uvela u zapisnik kao svjedoke, rekli su tada kako je više ljudi iz sela vidjelo da, nakon slijetanja s ceste u ogradu obiteljske kuće, s mjesta vozača Škode izlazi vidno pijani Dekanić koji, potom, moli vlastnicu kuće. , ai druge okupljene mještane da ne zovu odmah policiju i da će on nadoknaditi štetu.

Udario u auto s časnama

Župan je i 2019. imao nesreću kad je udario u stražnji dio automobila u kojem su bile četiri časne sestre. Vozačica tog automobila krenula je skretati na kolni prilaz preko pune linije, što Dekanić nije na vrijeme primijetio. Jedna od njih je ozlijeđena u nesreći. Policija je očevidom utvrdila da je Dekanić 2019. imao 1,06 promila alkohola, a on je rekao da je popio samo dvije čaše vina na ranije održanom poslovnom domu. Dekanić je nesreću skrivio dok je vozio službeni automobil Škoda Karoq koji pripada Hrvatskim šumama, a kojeg je on, kao voditelj Uprave, imao pravo koristiti 24 sata.

POGLEDAJTE VIDEO

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr