Tukao je, skinuo, ugurao majicu u usta, prijetio ubojstvom, našli mu i drogu. Neće ni dan u zatvor

SRAMOTNA PRESUDA IZ HRVATSKE

Fotografija: platno

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda na sjeverozapadu Hrvatske 21-godišnjak proglašen je krivim i izrečen mu je pridržan maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine.

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda na sjeverozapadu Hrvatske 21-godišnjak proglašen je krivim i izrečen mu je pridržan maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine. Naime, u tom mu razdoblju može biti izrečen maloljetnički zatvor ako se u vremenu kušnje počinje novo kazneno djelo. On je 1. ožujka prošle godine u stanju u Ludbregu u kojem je živio sa svojom djevojkom uslijed verbalnog sukoba s istim i revoltiranim vremenom što mu nije htjela dati šifru za otključavanje mobitela, u nakani da je tjelesno ozljedi, zadao joj više udaraca po cijelom tijelu. , zatezao joj ruke i prste na rukama te je vukao po stanu. Pritom je ona u nekoliko navrata pala na pod i udarala u dijelove pokućstva, prenosi regionalni.com.

Također, sjeo na nju i stiskao joj trup i ruke, rukama je hvatao oko vrata i davio je, potrgao joj majicu te joj istu gurao u usta. Uslijed svega ona je zadobila višestruke površinske ozljede u vidu podlijeve donje usnice, hematoma iza oba uha, krvnih podlijeva na vratu, prsnom košu, donjem dijelu leđa i zdjelici. Također je zastrašivao riječima: “ubil bum te, došli buju frendovi s Dubrave” i druge prijeteće riječi, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost. Na kraju joj je razbio mobitel bacivši ga u zid.

Kasnije je kod njega pronađeno 33 grama marihuane, vage i drobilice.

Izrečen mu je pridržaj maloljetničkog zatvora, a također se on mora podvrgnuti stručnom medicinskom postupku ili postupak odvikavanja od droge ili drugih ovisnosti uključiti u pojedinačni ili skupni psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade.

Presuda nije pravomoćna i na nju mladić ima pravo žalbe.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr