Glumica je desetljećima šutjela o tome i sada prvi put priča: Samo sam govorila ostani živa i izađi.

Glumica Brooke Shields u dokumentarcu “Brooke Shields: Pretty Baby”, koji će premijerno biti prikazan 3. travnja, prvi put govori o tome kako je u ranim dvadesetima bila žrtva seksualnog nasilja

Prije više od 30 godina, glumicu Brooke Shields seksualno je napastovao moćnik iz Hollywooda, a Brooke, koja je tada bila u ranim 20-ima, nikome nije o tome rekla ni riječ. – Nitko mi neće vjerovati, pomislila sam tada. Ljudi tada nisu vjerovali u te priče. Mislila sam da više nikad neću raditi u Hollywood ako ispričam što mi se dogodilo – govori ova 57-godišnja glumica. Odlučila je svoju priču ispričati u dvodijelnom dokumentarcu “Brooke Shields: Lijepa beba”koji će premijerno biti prikazan 3. travnja.

Ovaj dokumentarac otkriva nam nepoznate činjenice o životu glumice koja je zbog seksualiziranih uloga u filmovima poput “Pretty babe” gdje je glumila dječju prostitutku, i “Plava laguna” postala predmetom fascinacije, ali i bijesa javnosti i postale su i fenomen pop kulture, piše The People kojoj je glumica odlučila ispričati kako je bila seksualno zlostavljana i zašto je desetljećima o tome šutjela.

– Snimajući dokumentarac, prisjetite se svega što vam se događalo i pomislite kako je pravo čudo da sam preživjela – kaže 57-godišnja glumica. – Trebalo mi je dugo da procesuiram što mi se dogodilo. Sada sam više ljuta nego što sam tada bila. To su strašne situacije – rekla je Brooke u intervjuu za People i ispričala što se te večeri dogodilo nedugo nakon što je diplomirala na Sveučilištu Princeton i nije mogla pronaći posao. Bio je to težak početak njezine glumačke karijere i zato je prihvatila poziv jednog poznatog čovjeka iz Hollywooda.

– Nakon večeri s muškarcem, koji je bio dobro poznat kao Hollywood, pozvao me u svoju hotelsku sobu odakle je obećao pozvati taksi koji će me odvesti kući. Tamo me je seksualno napao. Nisam se toliko borila ni odupirala… Samo se sjećam da sam se skamenila. Mislila sam da je jedno moje ‘ne’ dovoljno. I pritom sam cijelo vrijeme samoj sebi govorila – ostani živa i izađi van – ispričala je glumica u dokumentarcu. Rekla je kako je kasnije krivila samu sebe i stalno je ponavljala kako nije smjela otići s njim u hotelsku sobu niti popiti piće nakon večere.

Ispričala je kako je o svemu ovome dosad rekla samo jednoj osobi, svom bliskom prijatelju i nekadašnjem savjetniku za sigurnost Gavinu de Beckeru. – Svatko procesuira vlastitu trauma na različiti način. Želim svojim primjerom drugim ženama poručiti kako o ovome ne treba šutjeti – poručuje Brook. Dugo je u braku s piscem komedije i redateljem Chrisom Henchyjem (58), s kojim ima dvije kćeri, Rowan (19) i Grier (16).

VIDEO Dean Dvornik ne srami se posla koji radi u Americi, a sada objavio novost: Gazda ništa ne zna

Više o temi