Dan u gradu koji teče: Gdje u Rijeci na doručak, kavu, kolače, ručak ili večeru

San Servolo Delicacy & snack bar

Naš odabir za večernja druženja uz dobre zaloge i gutljaje definitivno je San Servolo Delicacy & Snack bar. Otvoren prije nešto manje od godinu dana, San Servolo je ubrzo stekao titulu našeg omiljenog mjesta u Rijeci. Smješten u samom centru grada, na nekoliko koraka od Korza, San Servolo nudi prvo istarsko craft pivo, vrhunska istarska vina i pažljivo probrane talijanske delikatese. Iz ponude izdvajamo burratu s rukolom, rajčicama, pestom genovese i focacciom, tatarski biftek na talijanski način, platu suhomesnatih proizvoda i sireva te pinse romane.

Pinse romane, popularan rimski specijalitet, format su pizze koja se oblikuje tiskanjem tijesta, a najčešće dolazi u ovalnom ili pravokutnom obliku. U ponudi je 10 pinsa, a naši su favoriti Mortadella e pistachio (pesto od pistacije, mozzarella, mrvljeni pistacio, mortadela, burrata, maslinovo ulje i bosiljak) te Prosciutto e tartufo (mozarella, krema od tartufa, Prosciutto San Daniele, burrata, maslinovoo ulje i bosiljak). Naravno, uz vrhunske zaloge ovdje se uživa u San Servolo craft pivu! San Servolo inače je poznati istarski brend craft piva, koji u blizini Buja u Istri ima i vlastitu pivovaru i luksuzan resort.

Koya Rijeka

Azijski restoran Koya prije godinu dana otvorio je svoja vrata s ciljem da Rijeci ponudi nešto potpuno novo, au tome su i uspjeli. Svakodnevno svježi noodlsi, nekoliko vrsta ramena, bao bunsi i razne zdjele na bazi riže, povrća ili mesa Riječanima i njihovim gostima donose pravi dašak azijskog street fooda. Hranu možete naručiti za dostavu ili kupiti kod njih, a od nedavno ju nude iu pivovari Kings pored željezničke stanice.

King’s Food Pub Rijeka

King’s Food Pub Rijeka osim velikog izbora craft piva nudi i jednostavnu zasitna jela poput burgera, krumpirića, sendviča, krilca uz bbq umak, burrita i falafel salate. Odlična je opcija za druženje nakon posla u opuštenoj atmosferi, a terasa s pogledom na kazalište omiljena je za toplijih dana.

Gdje na kavu?

Kavana Marsecchia

Nedavno smo pisali kako je otvoreno prvo mjesto sa specijalitet jednog porijekla kavom u Rijeci. Riječ je o Kavana Marsecchia koja se nalazi na adresi Šime Ljubića 4a. U ponudi imaju dvije pržionice kave Lively Roasters, obje iz regije Tarrazu u Kostariki. Osim klasične kave, pripremaju i V60 i AeroPress, a ovdje možete popiti i fine čajeve, gazirana pića te vina i žestoka pića koja se mijenjaju svakih nekoliko mjeseci.

Gdje na kolače?

Kakao

Jedna od najpopularnijih adresa u Rijeci je Riva 14, odnosno slastičarnica Cacao. Na svojoj prostranoj terasi iu unutrašnjosti lokala svakodnevno se, i ljeti i zimi, okupljaju i mladi i stari. U Cacau možete pojesti odlične kolače, torte, sladolede vlastite proizvodnje. Osim slastice, Cacao bar nudi vrhunsku kavu, frapee, koktele, ali i široku paletu vina, craft piva te ostalih alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Ova slastičarnica u strogom centru Rijeke nudi i kroasane i cruffine pa je sve popularnije odredište i za doručak, au ponudi su i kolači bez glutena te kolači s minimalnim udjelom šećera.

Daj Kolačić

Riječka slastičarka Lorena Otavijević vodi uspješan gastro blog Daj Kolačić te istoimeni slastičarski obrt, koji su prave oaze za ljubitelje slatkog. Kao i pekara Babushka, i Daj Kolačić radi na principu narudžbe i preuzimanja, pa tako u njenim slasticama možete uživati ​​u toplini svog doma ili u điru grada. U ponudi je trenutno 12 vrsta kolača i 12 torta, a sve ih možete pronaći i proučiti na njenom Instagram profil. U ponudi su bezglutenske slastice i slastice sa smanjenim udjelom šećera.

Više o temiIzvor: Journal.hr