U ponedjeljak počinje proljeće, meteorolog otkriva hoće li i temperatura biti takve

Temperatura raste, već je toplija, a bliži nam se i kalendarski početak proljeća. Što nam donosi nedjelja, inače službeno zadnji dan ove zime? Više o vremenu narednih dana zna meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.


Zadnji dan ove zime nosi nam proljetno vrijeme. Bit će djelomice ili pretežno sunčano u većini krajeva, no na zapadu, odnosno prije svega u gorju i na sjevernom Jadranu nije posve stabilno. Razlog tome je premještanje visinske doline, iako smo prizemno u polju povišenog tlaka. U takvim uvjetima uz sunce ide i promjenjiva naoblaka, a krajem dana u gorju i na moru uz to će biti moguća i kap kiše.

IlustracijaProljeća još nema na vidiku: Meteorolog Darijo Brzoja donosi prognozu za tjedan dana prije nasIlustracijaUživajte u (preuranjenom) proljeću jer uskoro stiže velika promjena: Detalje zna meteorolog Darijo Brzoja

U većini kopnenih krajeva prevladavati će sunčano. Na sjevernom Jadranu iu gorju nešto promjenjivije, sunce i oblaci tu će se izmjenjivati ​​veći dio dana. U početku vjetar slab, jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od -1 do četiri, a na Jadranu između šest i 10 stupnjeva.

Pretežno sunčano u središnjoj Hrvatskoj zadržati će se i kasnije s tim da povremeno mogu biti umjerene naoblake, posebno na zapadu. Puhati će slab do umjeren na varaždinskom području poslijepodne i jak i vrlo jak jugozapadnjak. Uz vjetrovito vrijeme bit će i dosta toplo, a najviša dnevna temperatura očekuje se između 18 i 20 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji najvećim će dijelom prevladavati sunčano. Vjetar uglavnom slab, južni i jugoistočni, temperatura oko 18 stupnjeva.

Već sjevernom Jadranu iu gorskoj Hrvatskoj ipak promjenjivije, na mjestima čak i pretežno oblačno, a krajem dana tu može pasti i malo kiše: uglavnom u Istri, na riječkom području iu Gorskom kotaru. Na moru vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, dok će u gornjem jugozapadnjaku puhati jače, a temperatura oko 15 stupnjeva.

Dalmaciju očekuje barem djelomice, a južno i pretežno sunčano vrijeme. Puhati će slabo do izmjereno jugo, a temperatura će biti veća između 16 i 18 stupnjeva. U zaleđu i do 20 u onom najtoplijem dijelu dana.

Početkom novog tjedna u ponedjeljak na kopnu malo manje toplo nego u nedjelju s obzirom na to da se očekuje promjenjivije vrijeme i prolazno po kojoj kap kiše. Vjerojatnije prema zapadu. Kiša je pak najizglednija u gorju. Već krajem dana će se i razvedravati pa će u utorak biti djelomice, u srijedu i pretežno sunčano. Svakim danom sve toplije, posebno uz jugozapadnjak sredinom tjedna.

U slučaju Jadranu u ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice je i tu moguća kiša ili pljuskovi, poglavito na sjevernom dijelu. Od utorka će zato opet prevladavati sunčano. Početkom tjedna umjereno, na otvorenom moru i jako jugo, a od utorka na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak. Prema sredini tjedna i na moru toplije.

U ponedjeljak u 22 sata i 24 minute počinje proljeće, au svom prvom tjednu i vrijeme će biti pravo proljetno. Malo toplo za datum, no vjerujem da na toplinu neće biti primjedbi. Sredina tjedna izgleda najsunčanije, a za kraj tjedna moguće, sprema nam se nova kiša. Za sada treba uživati ​​u svom ovom suncu kojeg će uz tek manje oblačne prekide idući tjedan doista biti u izobilju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr