Sastanak vrha HDZ-a, očekuje se izjava premijera Plenkovića

Premijer Plenković dao je izjavu nakon sjednice vrha HDZ-a. Roditelji njegovi roditelji nakon smrti djeteta dobit će naknadu od 10 mjeseci, najavio je premijer.

GalerijaAndrej Plenković Andrej Plenković Andrej Plenković +0Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković


Premijer Plenković dao je izjavu nakon sastanka vrha HDZ-a. Najavio je da će roditelji njegovatelji nakon smrti djeteta dobiti naknadu od 10 mjeseci.

Na početku izjave osvrnuo se na paket pomoći građanima. Kazao je da je za to dobivena potpora Sindikata, HUP-a, HGK, HOK, Poljoprivredne komore, Sindikata umirovljenika…”To govori da Vlada intervenira na pravi način”, rekao je premijer.

“Raspravili smo i odluke koje su donesene u Hrvatskom saboru, između ostaloga i reguliranju rada nedjeljom. Novi režim od 16 radnih nedjelja u trgovini nalazi pravi balans između obiteljskih i poslovnih obveza. Ovaj zakon će izdržati sve testove. Usvojen je i paket reforme zdravstva”, kazao je Plenković.

“Sve velike ciljeve realizirali smo na dobrobit građanstva”, naglasio je.

Komentirao je kritike na račun Vlade i najavio da će roditelji njegovatelji nakon smrti djeteta dobiti naknadu od 10 mjeseci.

“Mi smo dizali prava osoba s invaliditetom. Dizali smo naknadu s 2328 kuna na 4157 kuna. Prije tri mjeseca, a tada je pomoć bila protiv. Podigli smo sredstva za roditelje njegovatelja na 4000 kuna i protiv toga je bila pomoć. Povećali smo sredstva za posebno skupe lijekove na 400 milijuna eura, sve su to postignuća naše Vlade”, kazao je.

Roditelji njegovi roditelji nakon smrti djeteta dobit će naknadu od 10 mjeseci, najavio je potom premijer.

“Čuli smo poruke Sabora kada je riječ o Zakonu o socijalnoj skrbi. Danas sam obavio konzultacije s Piletićem, da se poveća naknada za roditelje negovatelje i da se definira razdoblje od deset mjeseci. To će biti okvir mijenjanja Zakona”, kazao je Plenković.

“Plus idemo na Zakon o osobnoj asistenciji i inkluzivnom doplatku. Svi ti zakoni i izmjene idu u opsegu, to je veći broj korisnika, kao i naknade”, rekao je.

Na pitanje kako to da je nakon prijedloga oporbe donesena odluka o produljenju naknade za roditelje njegovatelje, Plenković je odgovorio istaknuvši da je oporba protiv povećanja naknade za roditelje njegovatelje.

“Oporaba se stavila u funkciju jedne udruge. Ima puno ljudi koji se bave tom temom, mi donosimo dugoročna rješenja”, rekao je i naglasioda će naknada biti puna svih deset mjeseci.“Ministar Piletić dobio je zadatak da se napravi što ranije”.

Komentirao je prosvjed liječnika i rekao je da je ministar Beroš najprimjereniji da se bavi pitanjima liječnika i njihovim zahtjevima.

Na upit o slučaju Dekanić i bi li HDZ-u odgovarali izbori, kaže:

“Vidjet ćemo što će biti. To su izravno izabrani čelnici, ne znamo kako će se sve ovo razvijati. U ovom trenutku izbori tamo, nisu bili predmet naše rasprave”, kazao je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr