FOTO Pogledajte kako je Putin dočekao Xija: Započeo susret, ruski domaćin želi impresionirati svog gosta

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozdravio je u utorak kineskog predsjednika Xiju Jinpinga u Kremlju na summitu posvećenom sukobu u Ukrajini i svim bližim bilateralnim odnosima Pekinga i Moskve.

GalerijaPutin i Xi Xi i Putin Xi i Putin +1Xi i Putin


Objavljene su snimke susreta na kojima se vidi kako je ruski predsjednik Vladimir Putin pozdravio Xiju rukovanjem, nakon čega je vojni orkestar odsvirao himne dviju zemalja. Nakon svečane ceremonije Putin i Xi započeli su službene razgovore dan nakon prvog neformalnog sastanka, koji je u ponedjeljak trajao više od četiri sata.

Kremlj je u utorak objavio da su Xi i Putin tijekom prvog dana razgovora temeljito razmijenili mišljenja, uključujući i kineski mirovni prijedlog za Ukrajinu. BBC.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov ne želi komentirati detalje susreta te je novinarima rekao da pričekaju zajedničko priopćenje kasnije u utorak, nakon drugog dana razgovora dvojice čelnika.

Dvojica predsjednika dočekana su uz orkestralnu izvedbu kineske i ruske himne. Xi je u veliku dvoranu ušao s jedne strane, dok je Putin ušao s druge. Hodali su crvenim tepihom jedan prema drugome i susreli se pokraj ogromnih zastava Rusije i Kine. Prije nego što su ušli u Veliku dvoranu, pozirali su fotografijama. Nakon razgovora bit će objavljena zajednička izjava. Ruski mediji javljaju da je za Kremlj akreditirano 250 novinara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr