Skijanje nije gotovo: Hrvatska ide u Finsku na važan događaj

INTERSKI KONGRES

Foto: HZUTS

Od 26. do 31. ožujka u poznatom skijalištu Leviju održat će se Međunarodni skijaški kongres. Tamo će se okupiti više od 1500 učitelja iz cijelog svijeta, au Finsku putuje i hrvatska delegacija

Svjetski kup u skijanju je završio prošli tjedan nakon finalne sezone u Andori, a Leona Popović zaokružila je fantastičnu godinu s drugim mjestom u slalomu i prvim postoljem u karijeri. Ipak, zaljubljenici u sportove na snijegu iskoristit će nadolazeće tjedne i preostali snijeg na skijalištima.

Tako će Hrvatski zbor učitelja i trenera sportova na snijegu (HZUTS) poslati ‘Demo team’ na međunarodni skijaški (INTERSKI) kongres koji se od 26. do 31. ožujka održava u poznatom finskom skijalištu Leviju. Hrvatskoj ekipi tamo će se pridružiti delegacije iz više od 35 različitih zemalja i očekuje se više od 1500 učitelja skijanja.

Foto: HZUTS

Među njima će biti i Janica Kostelić (41), koju ne treba posebno predstavljati, kao i Danijel Šaškin koji je poznato lice u hrvatskom reliju, a među hrvatskim predstavnicima bit će i Dino Sokolović, najbolji hrvatski paraolimpijski skijaš.

Hrvatska na dobrom glasu

Prvi INTERSKI kongres održan je 1951. u Austriji. Svakih četiri godine neka je druga zemlja domaćin za svjetske učitelje skijanja, a interes je u posljednje vrijeme sve veći i veći. Osim što bude više od tisuću najboljih učitelja na skijama, brojni posjetitelji dođu uživati ​​u atraktivnim nastupima.

Foto: HZUTS

Foto: HZUTS

Hrvatska se na kongresu prvi put od samostalnosti pojavila u Norveškoj 1999. godine, kada je domaćin bio Beitostolen. Uz Hrvatsku, na kongresu će biti i južnoameričke delegacije iz Čilea, Argentine, pa i iz Oceanije (Novi Zeland) i Australije.

Radi se o vrlo važnom događaju za svjetsko i, naravno, hrvatsko skijanje koje uživa u vrlo dobrom statusu diljem svijeta. Hrvatska je vrlo cijenjena nakon uspjeha prvenstveno obitelji Kostelić, ali i drugih sjajnih skijaša kao što su između ostalog i Filip ZubčićLeona Popović, Zrinka Ljutić.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr