Bura dirigira, otočanima oduzeli note, ali čini se da stižu dobre vijesti: Što su nadležni dogovorili oko Krčkog mosta?

Podaci o brzini i smjeru vjetra na Krčkom mostu već danima nisu dostupni građanima, a poseban problem stvaraju otočanima, koji se pitaju što rade DHMZ i HAC? Čini se da stižu dobre vijesti.


Svaki prelazak s Krke na kopno kad zapuše bura zahtijeva pažljivo planiranje, au tome veliku ulogu imaju i podaci o brzini i smjeru vjetra u realnom vremenu. Ne, oni već neko vrijeme nisu dostupni, a najviše problema izaziva otočanima pri brojnim svakodnevnim aktivnostima poput odlaska na posao, kod liječnika, u školu…

Da podataka na njihovim stranicama nema, potvrdili su ranije za DNEVNIK.hr iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), a HAC je objasnio da nisu ukinuli razmjenu podataka, već da imaju vlastitu meteostanicu, koja je tehnički kompatibilna s njihovim novim prometnim sustavom.

”Ako DHMZ želi preuzimati podatke s nove stanice, svakako smo voljni ponuditi suradnju u granicama tehničkih mogućnosti”, poručila je ranije, između ostalog, za DNEVNIK.hr rekao je Kuprešak iz HAC-ova Ureda uprave Sektora za korporativne komunikacije.

Iz DHMZ-a ističu da s njihove strane postoji dobra volja i interes za korištenjem podataka s nove anemografske postaje HAC-a na Krčkom mostu i njihovim prikazivanjem na mrežnim stranicama DHMZ-a.

”Kako bismo to realizirali, sukladno uputama koje smo dobili od kolega iz HAC-a, potrebna je pismena suglasnost HAC-a na temelju našeg zahtjeva o preuzimanju podataka s nove postaje. To ćemo ispoštovati i nadamo se da će pristup podacima biti i službeno odobren kako bi tehničke službe obje strane što prije počele raditi na vidljivosti podataka na mrežnim stranicama DHMZ-a”, kazala je za DNEVNIK.hr voditeljica Službe za informiranje, odnose s javnošću i korisnici DHMZ-a Kornelija Špoler Čanić.

”Svima je želja”, istaknula je, ”da stanovnici otoka Krke i dalje mogu pratiti podatke koji su im važni u planiranju svakodnevnih aktivnosti.”

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr