Znate li koja je najmlađa općina u Hrvatskoj? U tamošnjoj školi svi su razredi popunjeni

U najmlađoj općini u Hrvatskoj – Voćinu, prema posljednjem popisu stanovništva prosjek starosti stanovništva je 35 godina.

GalerijaVoćin, Ilustracija - 1 Voćin, Ilustracija - 2 Školarci u Voćinu, Ilustracija - 1 +1Industrija u Voćinu, ilustracija - 1


U Osnovnoj školi Voćin svi razredi su popunjeni. “Naša škola ima 240 učenika. Sad nam se većina učitelja promijenila, došlo je do generacijske promjene. Budući da je veći dio starijih učitelja otišao u mirovinu, uglavnom je mlada populacija”, rekla je ravnateljica OŠ Voćin. Ines Gužvić.

Mlada populacija preuzima i jedinu tvornicu lameliranih nosača u Hrvatskoj. To je jedna od rijetkih tvornica koja je nakon rata opstaje i uspješno djeluje. “Firma zapošljava 47 djelatnika, a od toga imamo više od 50 posto mlade populacije”, kazala je zaposlenica. Valentina Hlavaček.

Među njima je i 26-godišnji Marko koji kaže kako je zadovoljan poslom. Iako brojem stanovnika mala, Općina Voćin pokriva gotovo 295 četvornih kilometara. Najveća je općina u Virovitičko-podravskoj županiji, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV. Matea Drmić.

“Proširili smo uslugu dječjeg vrtića skoro svim mališanima, još se moramo širiti, na sreću, kako bismo zadovoljili sve potrebe predškolskog odgoja. Nastojimo našoj djeci kroz taj razvoj omogućiti svu onu javnu infrastrukturu koju zapravo imaju djeca u većim sredinama”, za Dnevnik Nove TV je rekao načelnik Općine Voćin Predrag Filić.

Obitelj Tašić samo je jedan od mnogih koje su odabrale živjeti u Voćinu. “Lijepo nam je. Miran je život, djeca idu u školu, vrtić, super je. Što se tiče Voćina lijepo je mjesto za živjeti”, opisala je Snježana Tašić. Bilo bi još ljepše da ima više radnih mjesta. Snježanin suprug kao i mnogi, otišao je u inozemstvo.

“Teško nam je naravno bez njega, ali je morao zbog posla. Morao je otići dalje”, rekao je Tašić te istaknuo da će ona s djecom ostati u Voćinu.

Općina Voćin pravi je primjer da se trendovi mijenjaju. Uz dobru infrastrukturu mlade obitelji biraju miran život na selu umjesto grada.

Više o Općini Voćin pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr