VIDEO Jeckov u Saboru poderala sramotnu sliku: “Treba se ograditi od mrzitelja. Namjere su opasne i pogubne”

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov (Klub SDSS-a) rekla je u srijedu u Saboru da je slika na papiru “Srpsko obiteljsko stablo” pronađena u blizini pravoslavne crkve u Vinkovcima, primjer poziva na nasilje i mržnju zbog etničke pripadnosti.


“Slika je školski primjer poziva na nasilje i mržnju usmjerenu prema određenoj skupini zbog etničke pripadnosti, jasno prema kome, prema Srbima i srpskoj zajednici, prema pravoslavnim vjernicima”, rekao je Jeckov u slobodnom iznošenju stajališta pokazujući crtež stabla na koji više ljudi s natpisom ” srpsko porodično stablo“.

“Treba se ograditi od mrzitelja i ovakvih poruka i njihovih namjera jer su one opasne i pogubne za uređeno i civilizirano društvo, važno je reći ne takvim porukama, ne mržnji”, poručila je zastupnica SDSS-a te je poderala sliku i poručila da ona pripada u smeće.

Katarina Peović (Klub HSS-a i RF-a) u slobodnom govoru pogodovala je zbog dobivenog optužnog prijedloga DORH-a da je kaznio s 10 do 30 tisuća kuna zbog kršenja predizborne šutnje 2019. godine na europskim izborima, kada je objavila svoju sliku kako baca glasački listić u kutiju.

“Nije smiješno jer stvarno nemam 30 tisuća kuna”, rekla je Peović podsjetivši da se DORH nedavno žalio na nedostatno osoblje i materijalne uvjete i bavi se njezinom slikom s Facebooka iz 2019.

“Nema boljeg načina za uništavanje političkih protivnika od financijskog pritiska”, ustvrdila je.

Marijana Puljak pregovara zbog kazne Državnog inspektorata Ivici Puljku

Marijana Puljak (Klub Centra i GLAS-a) dogovorila je pak zbog kazne Državnog inspektorata od 100 tisuća kuna njezinoj supruzi, gradonačelniku Splita Ivici Puljku zbog navodnog kršenja zabrane radova na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije uz objekt Vila Dalmacija.

“I to je još jedna priča o uništavanju političkih protivnika”, rekla je Puljak dodavši kao da je to prvi put u povijesti da gradonačelnik plaća kaznu iz vlastitog džepa za djelo koje nije počinio već prethodnici.

“Stranka ‘Muljak’ odnosno Puljak su veliki borci za jednaku primjenu zakona za sve, a sada čujemo da ne bi baš jednakost svih pred zakonom i voljeli da ih se izuzme i da budu iznad zakona”, odgovorila joj je HDZ-ova zastupnica Danica Baričević (HDZ) .

Goran Ivanović (HDZ) istaknuo je da zakon vrijedi za sve pa i njezinog supruga.

Natalija Martinčević (Klub Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika) u slobodnom govoru založila se za ukidanje imovinskog cenzusa kod prava na dječji doplatak i povećanje doplatka. Istaknula je da dječji doplatak ne smije biti socijalna pomoć već pravo djeteta te predložila da fiksni iznos dječjeg doplatka za svu djecu bude 100 eura, za djecu s teškoćama prvog i drugog stupnja 150 eura, a za djecu s teškoćama trećeg i četvrtog stupnja 200 eura.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr