WhatsApp za Windows sada s podrškom za grupne pozive

Desktop aplikacija WhatsAppa za operacijski sustav Windows dobila je ažuriranje, koje će se pretvoriti u nešto moćniji sustav za obavljanje konferencijskih poziva. Iz Metea, vlasnika ove aplikacije, poručuju kako će novo ažuriranje donijeti brže pokretanje same aplikacije, a nakon pokretanja njezino će korisničko sučelje biti više na tragu onoga poznatog iz mobilnih aplikacija.

Od funkcionalnosti, s novom verzijom dolazi podrška za videopozive s ukupno osam sudionika. Tu je i proširenje podrške za konferencijske audiopozive, koji sada mogu uključiti čak 32 sugovornika. Najavljeno je kako će i ta ograničenja biti s vremenom proširena. Svaka komunikacija unutar WhatsAppa, bilo na desktopu ili mobilnim uređajima, zaštićena je end-to-end enkripcijom, pa to vrijedi i za konferencijske pozive.

👨‍💻 Uzbuđeni smo što možemo predstaviti brand 🆕 brzo WhatsApp aplikaciju za Windows radnu površinu, koja sada uključuje grupne video i audio pozive.

Ostanite sinkronizirani i šifrirani bez obzira na to koji uređaj koristite.

preuzmi ovdje: https://t.co/RtDkjmZCqk

— WhatsApp (@WhatsApp) 23. ožujka 2023

Meta kaže da će WhatsApp nastaviti širiti svoju dostupnost na veći broj uređaja pa je tako verzija aplikacija za Android tablete puštena na beta testiranje, dok je u pripremi i verzija za MacOS.

Više o temiIzvor:Bug.hr